Ministarka Grujičić i ministar Šeranić započeli saradnju Srbije i Republike Srpske u oblasti transfuzijske i transplantacione medicine

Autor:

Vesti

08.01.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpisano pismo namere o saradnji u oblasti transfuzijske i transplantacione medicine.

Ministarka Grujičić i ministar Šeranić započeli saradnju Srbije i Republike Srpske u oblasti transfuzijske i transplantacione medicine

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisali su danas u Banjaluci pismo namere o saradnji u oblasti transfuzijske i transplantacione medicine.

Ovo je prvi korak u uspostavljanju saradnje u ovoj oblasti između Srbije i Republike Srpske posle koga sledi potpisivanje memoranduma koji će definisati formalno pravne odnose dva ministarstva i omogućiti podršku Srbije pri uspostavljanju registra matičnih ćelija u RS.

- Srbija će pružiti punu podršku pri uspostavljanju registra matičnih ćelija, otvaranju laboratorije i edukaciji kadra. Ministarstvo zdravlja Srbije će pomoći i u pravnom delu kako bi se što pre uspostavio registar matičnih ćelija u Republici Srpskoj - rekla je ministarka Grujičić.

Registar matičnih ćelija biće osnovan pri Zavodu za transfuziju Republike Srpske.

Ministar Šeranić je istakao da će na ovaj način građani RS biti u prilici da posredstvom Srbije budu deo registra donora u okviru evropskog imunogenetičkog udruženja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading