ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA U BANJALUCI POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: "9. januar obeležavamo s velikom ljubavlju" (VIDEO)

Autor:

Svet

08.01.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svečanoj akademiji je pročitana čestitka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA U BANJALUCI POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: "9. januar obeležavamo s velikom ljubavlju" (VIDEO)

Foto: printscreen/facebook.com/srpskainfo.com

Danas, 9. januara, u Banjaluci je održana svečana akademija povodom Dana Republike Srpske u Sportskoj dvorani “Borik”. Centralna proslava Dana Republike Srpske 9. januar održava se danas i sutra u Banjaluci, a svečana akademija predstavlja jedan od centralnih događaja.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da srpski narod u Republici Srpskoj obeležava 9. januar sa velikom ljubavlju. On je naglasio da sloboda za Srbe nikada nije bila filozofska reč već egzistencijalna, te da je dovela do mnogih akcija, pa i do Republike Srpske. Dodik je istakao da srpski narod ne želi sukobe i da ne želi da bude pretnja drugima.

 

 

Na svečanoj akademiji je pročitana čestitka predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je poželeo mir, sreću, napredak, sigurnost i blagostanje svim građanima Srpske, naglasivši da će Srpska i Srbija i dalje imati pouzdanog partnera za dalje jačanje ekonomskih, političkih i svih drugih veza, prenosi Blic.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da je u ovom vremenu potrebno srpsko jedinstvo, istakavši da tamo gde su istina i pravda dejstvuje blagodat Božija. On je naglasio da srpski narod čezne za mirom i da je mir Božiji ono što svako čovek želi.

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić istakao je da srpski narod najbolje zna da mir mora da se čuva kao najveća dragocenost i da nema ništa važnije od slobode koja se čuva jezikom saradnje, ispruženom rukom i ljubavlju za sebe i svoje.

Na kraju svečane akademije, prisutnima se obratio akademik Matija Bećković stihovima iz svoje pesme "Kosovo polje", a potom je prisutnima ulepšao veče glumac Nikola Kolja Pejaković.

Ovom svečanom akademijom obeležen je Dan Republike Srpske na dostojanstven način, okupivši brojne zvaničnike i predstavnike crkve, te istakavši važnost jedinstva i mira za srpski narod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (19)

Loading
Zora

08.01.2024 19:19

Živela Republika Srpska na radost i ponos svakog Srbina!

Roman

08.01.2024 19:19

Sarajevo, Zagreb, Priština, beogradski krug dvojke trenutno dobijaju napade besnila zbog ovoga. Republika Srpska i ostatak normalne Srbije slave.

Zora

08.01.2024 19:21

Divan prizor iz Banjaluke. Ponosni smo!

Zora

08.01.2024 19:23

Divan događaj. Srpski narod nikada nije bio jedinstveni. Želimo da tako bude i u budućnosti.