Ministarka Grujičić na konferenciji “Svet u 2024”

Autor:

Vesti

13.12.2023

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka Grujičić ocenila je da će u narednom periodu od posebnog značaja biti svi programi za skraćivanje lista čekanja na dijagnostiku i intervencije

Ministarka Grujičić na konferenciji “Svet u 2024”

Foto: Ministarstvo zdravlja

Danica Grujičić

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić govorila je kao uvodničar na konferenciji “Svet u 2024”, čiji je cilj sumiranje rezultata u najznačajnijim lokalnim i globalnim sektorima za godinu koja je ne izmaku i najava najvažnijih planova za narednu.

Kao najznačajnije projekte započete ili realizovane u 2023. godini, ministarka Grujičić istakla je gradnju i opremanje četiri najveća klinička centra, rekonstrukciju i dogradnju većeg broja lokalnih bolnica i domova zdravlja, nabavku medicinske opreme i investicije u iznosu od preko četiri i po milijarde dinara. Ministarka je izjavila da je u toku nabavka i isporuka čak 22 magnetne rezonance, više od 20 mamografa i velikog broja ultrazvučnih aparata, a kao posebno važno i zapošljavanje 8.436 zdravstvenih radnika, koji su bili angažovani u vreme pandemije.

Kao glavne prioritete za 2024. godinu, ministarka dr Grujičić najavila je nastavak pripremnih radova za izgradnju nove zgrade Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, nastavak ulaganja u četiri najveća kliničkog centra u Srbiji, obnovu porodilišta i dalju nabavke najmodernije medicinske opreme.

Profesorka Grujičić ocenila je da će u narednom periodu od posebnog značaja biti svi programi za skraćivanje lista čekanja na dijagnostiku i intervencije, dalji razvoj koncepta preventivnih pregleda na terenu i naročito intenzivan rad na usvajanju predloga Zakona o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru.

Konferencija “Svet u 2024” okupila je u Beogradu predstavnike Vlade Srbije, najznačajnijih državnih ustanova i preduzeća, domaćih i stranih kompanija, ambasada i međunarodnih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading