ĐURĐEV: Vučić i Vučević dobro znaju da je obavezno služenje vojnog roka nezamenjiv garant bezbednosti Srbije!

Autor: D.B.

Vesti

04.01.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev istakao je da ,rpska liga pozdravlja inicijativu Generalštaba Vojske Srbije da se u našu zemlju vrati obavezno služenje vojnog roka.

ĐURĐEV: Vučić i Vučević dobro znaju da je obavezno služenje vojnog roka nezamenjiv garant bezbednosti Srbije!

Foto: Srpska liga

Aleksandar Đurđev

,,Srpska liga pozdravlja inicijativu Generalštaba Vojske Srbije da se u našu zemlju vrati obavezno služenje vojnog roka, kao i sve dosadašnje napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Miloša Vučevića da se ljudski, tehnički i tehnološki kapaciteti Vojske Srbije značajno unaprede. Obavezno redovno služenje vojnog roka ne samo da je nezamenjiv faktor odvraćanja neprijatelja od napada na našu zemlju, već i odličan način da od naših momaka napravimo prave muškarce sposobne da sutra brane svoju zemlju i svoje porodice" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.  

Prema njegovim rečima, logično je da vojska koju sve relevantne istraživačke kuće na zapadu predstavljaju kao najmoćniju regionalnu vojnu silu vrati obavezno redovno služenje vojnog roka, posebno u uslovima globalnih geopolitičkih previranja kakvi nisu viđeni od kraja Drugog svetskog rata. 

,,Prostor Balkana je u mnogim analizama označen kao sledeće potencijalno žarište nakon Ukrajine, Kavkaza i Bliskog istoka. Moramo biti spremni da odgovorimo na sve bezbednosne izazove koji su pred nama, posebno kada je reč o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i odbrani Republike Srpske. I predsednik Vučić i ministar Vučević radili su svih ovih godina sve što je potrebno da bi sačuvali Srbiju od neprijatelja, kako spoljašnjih tako i njihove pete kolone unutar Srbije, i uspeće u toj nameri" - zaključio je predsednik Srpske lige. 

Đurđev je zaključio da će Srpska liga nastaviti da insistira na tome da se Vojska Srbije preimenuje u Srpsku vojsku i da vrati svoja tradicionalna obeležja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

04.01.2024 15:49

Demokratska stranka je u procesu uništavanja Srbije, ukinula i obavezno služenje vojnog roka, zato je dobro da se ta obaveza vrati.

Viktor

04.01.2024 15:51

Srbija i njena bezbednost uvek na prvom mestu.