MinVučević poslao novogodišnju čestitku pripadnicima vojske: Budimo jedna porodica okupljena oko idela slobodne i nezavisne Srbije

Autor: D.B.

Vesti

01.01.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević je istakao važnost zajedništva sa građanima Republike Srbije u suočavanju sa izazovima, ističući posvećenost slobodi, miru i prosperitetu otadžbine.

MinVučević poslao novogodišnju čestitku pripadnicima vojske: Budimo jedna porodica okupljena oko idela slobodne i nezavisne Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Prvi čovek Vojske Srbije, Miloš Vučević, uputio je čestitke povodom Nove godine i predstojećih praznika svim pripadnicima Ministarstva odbrane, ističući postignute uspehe tokom protekle godine. Vučević je naglasio da je Srbija postala sve jača, a vojska je napravila značajan iskorak, unapređujući svoje sposobnosti i opremu. U objavi na svom Instagram profilu, Vučević je istakao da su plate povećane, a uslovi rada i života pripadnika unapređeni, naglašavajući kontinuirani rast u narednoj 2024. godini.


Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su tokom protekle godine održali više prikaza sposobnosti, među kojima se ističe istorijski „GRANIT 2023“ po broju prikazanih sredstava naoružanja i vojne opreme. Takođe, nabavljeni su novi transportni avioni, helikopteri, bespilotne letelice i dronovi, što predstavlja značajan napredak nakon više od 40 godina.

- Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čestitam Novu godinu. Ovu 2023. godinu ispraćamo ispunjeni ponosom i zadovoljstvom. Naša vojska je u protekloj godini napravila novi iskorak, popela se još jedan stepenik i godinu za nama završila snažnija nego prethodnih godina. Srbija je sve jača i to je ono što je najvažnije! Uspeli smo da se istovremeno opremamo najsavremenijim sredstvima tehnike ali i da poboljšavamo uslove rada i života naših pripadnika. Povećali smo plate a kontinuirani rast će se nastaviti i u narednoj 2024. godini. Održali smo više prikaza sposobnosti od kojih je „GRANIT 2023“ istorijski po broju prikazanih sredstava naoružanja i vojne opreme. Posle više od 40 godina nabavili smo nove transportne avione ali i nove helikoptere, bespilotne letelice i dronove- piše u objavi Miloša Vučevića.


Vučević je istakao važnost zajedništva sa građanima Republike Srbije u suočavanju sa izazovima, ističući posvećenost slobodi, miru i prosperitetu otadžbine. Naglasio je da vreme pred nama donosi nove izazove, ali je uveren u sposobnost vojske da odgovori na nova pitanja i nastavi putem uspeha.


U završnom delu objave, Vučević se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na uloženom radu i trudu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Bubi

01.01.2024 13:06

Ponosni smo na našu vojsku koja je sve jača, modernija i savremenija!

Gambor

01.01.2024 13:18

Srpska vojska je uvek bila i ostala ponos. Cak i kada su Nato sluge u vidu Ponosa pokusali da je uniste, oni su opstajali. Njima sve najbolje ne samo u sledeceoj, vec u svakoj godini.

Јова

01.01.2024 13:19

Некад сам био део ове фамилије и увек ми је била част служити земљи. Било је тренутака када сам мислио да ће наши политичари да нас униште, када је ДОС владао, али и та битка је добијена.

Nebojša

01.01.2024 14:55

Želim i ja da čestitam sve praznike našim junacima, želim im sve najbolje u životu i radu.