NE ODUSTAJU OD HAOSA! Na protestu u Beogradu zastava Majdana!

Autor:

Vesti

30.12.2023

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove zastave su postale prepoznatljivi simboli nasilnog prevrata i smene vlasti u Ukrajini i šire.

NE ODUSTAJU OD HAOSA! Na protestu u Beogradu zastava Majdana!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Protest opozicije

Na današnjem skupu poznatom kao "Proglas", učesnici su istakli zastave koje su bile simboli pokreta "Majdan" i "Evromajdan".

Ove zastave su postale prepoznatljivi simboli nasilnog prevrata i smene vlasti u Ukrajini i šire. Njihovo prisustvo na skupu jasno pokazuje solidarnost i podršku koju učesnici "Proglasa" pružaju ovim pokretima.

Inače, danas kod Terazijske česme u centru Beograda, okupljeni građani prisustvuju protestu u organizaciji inicijative "Proglas". Ovaj događaj je izazvao zatvaranje ulica Kralja Milana i Terazije za saobraćaj, dok se protest odvija pod sloganom "Ne pristajemo".

Glumica Svetlana Ceca Bojković se prva obratila okupljenima, a nakon nje su svoje govore održali profesori Miodrag Jovanović i Filip Ejdus. Posebno iznenađenje najavljeno je u vidu prisustva pojedinih sportista, dok je kao specijalni gost najavljen Rade Šerbedžija.

Takođe, na protestu su se pojavili i pojedini opozicioni političari, pružajući podršku okupljenima.

Planirano je da nakon govora usledi šetnja ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša, sve do zgrade Ustavnog suda. Ovo je još jedan način na koji učesnici žele da izraze svoje nezadovoljstvo i zahteve.

Važno je napomenuti da su studenti koji su tokom protekla 24 sata protestovali na uglu ulica Kneza Miloša i Birčaninove, sklonili se sa ove raskrsnice kako bi omogućili normalan protok saobraćaja. Međutim, oni će se pridružiti ostalim učesnicima protesta ispred Terazijske česme, pokazujući solidarnost i podršku zajedničkom cilju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Milan

30.12.2023 14:34

Narod je dao svoj glas SNS i ne znam sta tu ima da se protestuje

Srecko

30.12.2023 14:36

Opozicija treba da shvati da ih narod ne zeli

Lazar

30.12.2023 14:36

Majdana u Srbiji nece biti

ana

30.12.2023 14:37

Dokle će maltretirati građane.