JADRANKA KOSOR LIKUJE ZBOG HAOSA U BEOGRADU: Skandalozna podrška bivše hrvatske premijerke nasilju u Beogradu!Ko je stvarno iza svega?

Autor:

Vesti

27.12.2023

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jadranka Kosor podržava opoziciju i nasilne proteste u Srbiji

JADRANKA KOSOR LIKUJE ZBOG HAOSA U BEOGRADU: Skandalozna podrška bivše hrvatske premijerke nasilju u Beogradu!Ko je stvarno iza svega?

Foto: youtube.com/Hrvatska radiotelevizija

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor izazvala je kontroverze podržavajući opoziciju u Srbiji i izražavajući podršku nasilnim protestima u Beogradu. Kosorova je čak javno podržala Mariniku Tepić, potpredsednicu Stranke slobode i pravde, u njenoj borbi protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Ova podrška izazvala je negodovanje u Srbiji, posebno zbog Kosorovog političkog i istorijskog konteksta. Njeno likovanje i podrška nasilju u Beogradu dodatno su naišli na osudu zbog njenog političkog nasleđa i povezanosti sa iseljavanjem srpskih porodica tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

 


Politička kontroverza



Podrška bivše hrvatske premijerke opoziciji u Srbiji izazvala je političku buru. Jadranka Kosor, inače bivša članica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), poznata je po svojim kontroverznim političkim stavovima. Njeni komentari i podrška opoziciji u Srbiji samo su dodatno pogoršali odnose između dve zemlje.


Reakcije javnosti



Reakcije javnosti na Kosorovu podršku opoziciji u Srbiji bile su burne. Mnogi su isticali njenu političku prošlost, posebno u kontekstu ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Povezivanje sa iseljavanjem srpskih porodica tokom tih ratova dodatno je produbilo neprijateljstvo prema Kosorovoj i izazvalo osudu javnosti.



Kosorova i njena politička istorija



Jadranka Kosor je bila premijerka Hrvatske od 2009. do 2011. godine, a tokom svog mandata suočavala se sa brojnim izazovima i kontroverzama. Njen politički angažman i nasleđe imaju snažan uticaj na percepciju njenih javnih izjava i postupaka, kako u Hrvatskoj, tako i u regionu.


Podrška bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor opoziciji i nasilnim protestima u Srbiji izazvala je burne reakcije i produbila političke podele u regionu. Njena istorija i političko nasleđe dodatno su istakli kontroverznost ove podrške i učinili je predmetom osude javnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (20)

Loading
Nada

27.12.2023 22:38

Hrvati se slade patnjom Srba.

Jelena

27.12.2023 22:39

Ne smemo da dozvolimo da se hrane! Hrvati su nam uvek radili iza leđa.

Danica

27.12.2023 22:40

Pa nismo ni očekivali da će podržati Vučića, njoj ne odgovara jaka Srbija na čelu sa njim, nego neko poput Marinike ko bi unazio Srbiju

Ksenija

27.12.2023 22:41

Kad su nama Hrvati pa želeli dobro?Nešto se ne sećam.