GRADIMO ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST SA SUSEDIMA: Ministar Vesić sa predsednikom Vučićem u obilasku radova na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Srbije" (FOTO)

Autor:

Vesti

26.12.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova saobraćajnica, koja će da spoji Bački Breg i Srpsku Crnju, nije važna samo za Srbiju, već i za naše komšije.

GRADIMO ZAJEDNIČKU BUDUĆNOST SA SUSEDIMA: Ministar Vesić sa predsednikom Vučićem u obilasku radova na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Srbije" (FOTO)

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Aleksandar Vučić i Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić obišao je danas sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem radove na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Srbije".

Ministar Vesić je sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Fejsbuk podelio fotografije koje su dokumentovale kako teku radovi.

- Sa predsednikom Aleksandar Vučić u obilasku radova na izgradnji brze saobraćajnice “Osmeh Srbije”.

- Ova saobraćajnica, koja će da spoji Bački Breg i Srpsku Crnju, nije važna samo za Srbiju, već i za naše komšije Mađarsku i Rumuniju.

- Ona pokazuje opredeljenje naše zemlje da gradi zajedničku budućnost sa susedima - naveo je Vesić na društvenoj mreži Fejsbuk.

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" počeli su polovinom decembra. Saobraćajnica "Osmeh Vojvodine" biće duga oko 186 kilometara i od Bačkog Brega do Vrbasa stizaće se oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta. Brza saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat.

Na delu trase, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova (preko kanala i prolaza za put), 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta. Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji: Sombor, Kljajićevo, Sivac, Crvenka, Kula, Vrbas Zapad, Vrbas Sever, Vrbas Istok, Vrbas E75, Srbobran Sever, Turija i Kikinda Istok. Planirana je izgradnja i 13 površinskih kružnih raskrsnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading