"PUSTIMO IH DA ŠUTIRAJU LOPTU U "KNEZA MILOŠA" DOK SE GRAD MUČI" Vučić o protestima u Beogradu: Svi imaju pravo da protestuju, dok ne dođe do NASILJA!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako ima pravo da protestuje, mi smo demokratska zemlja, dok ne dođe do nasilja. Nažalost, znali smo da će da sprovode nasilje, kad nemate argumente, nasilje postaje argument, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"PUSTIMO IH DA ŠUTIRAJU LOPTU U "KNEZA MILOŠA" DOK SE GRAD MUČI" Vučić o protestima u Beogradu: Svi imaju pravo da protestuju, dok ne dođe do NASILJA!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Alelsandar Vučić govorio je danas tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice IB o protestima koji su se juče i pre dva dana održali u Beogradu.

- Svi imaju pravo da protestuju, dok ne dođe do nasilja. Ponosan sam na činjenicu da je naša policija izdržala, tri sata ćutali ljudi, trpeli udarce. Sve to pokazuje koliko smo trpeljivi. Pustimo ih da šutiraju loptu u Kneza Miloša, dok se narod muči. Juče su se svi mučili.

- Pitam šefa OEBS-A i šefa delegacije ODIR u Beogradu, pitamo ih zašto ste to sakrili u javnosti. Što to krijete od međunarodne javnosti. Sve je bilo pripremljeno mnogo ranije. Šta mislite otkud policija u Skupštini grada? Zato što su znali da će nasiljem pokušati da je zauzmu. Sve su to znale naše služe. Zato ja javno pitam i čekam da mi kažu da nisu znali. Zaista sam ponosan na naše policajce. Ne zaboravite da je Ranko Panić ubijen kada nam nisi dozvolili da prošetamo. U Nemačkoj boga bi ubili u njima. Onu Gretu Tunberg nosili ko pero kad su protestovali za neki rudnik.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

 

- Ne zanimaju me izjave političara, samo da se proces okonča. Ja sam se sinoć provozao Beogradom, divno izgleda, Beograd se razvija. To je ono što me zanima.

O kampanji u Šolakovim medijima

- Oni ne podnose ljude koji drugačije misle. Tri sata su oni uništavali i tukli policiju. Onda kažu da su to ubačeni elementi. Ako prođe, prođe. Najsmešnije mi kada se skupe i nekome viču - lopovi. Ali šta ćete...

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

 

 

- Tu sad ima nekoliko važni stvari. Kada se dogodilo to u Kapitol Hilu i dan danas odgovaraju za to, samo kod nas mogu da rade šta hoće i ne odgovaraju za to. Ponosan sam na činjenicu da je policija bila uzdržana. To su ogromne demoratske promene u odnosu na ono sa čime smo se suočavali u njihovom periodu, kada je "batina iz raja izašla".

- Šider i Šenah pokrali svoje izbore u svojoj stranci i doveli ih ovde. Kaže pokazali im Đilas i Šolak. Ako prođe, prođe.. Izmislim nešto. Znaju svi oni da je sve bilo pošteno. Oni traže to da bi mogli da izvrše pritisak na jednu suverenu zemlju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Otelo

26.12.2023 12:14

Najbolje je da se puste, da građani vide zbog koga i zbog čega ne mogu nomralno da se kreću gradom. Grupica privilegovanih studenata koji misle da su podigli revoluciju i da žive u diktaturi tako što igraju fudbal u Kneza Miloša. Ludilo.

Лајкон

26.12.2023 12:16

Кад ми неко закука следећи пут како су студенти наша будућност, младост, шта год од оне патетике, само ћу показати слику тих размажених деришта. Због њих 200, више од 200.000 људи не може номрално да се креће. Срам их бре било.

Ana

26.12.2023 12:17

Opozicija je pokazala bes zbog izbornih rezultata koji su pokazali da oni nemaju dovoljnu podršku, i sada pokusavju da nasiljem ipak doju na vlast, što nam govori da ih samo fotelja zanima.

Nina

26.12.2023 12:18

Protesti opozicije su neosnovani maltretiraju gradjane svojim nerelanim zahtevima i nasilnim ponašanjem.