HIL OŠTRO OSUDIO SKANDALOZNO PONAŠANJE OPOZICIJE: Policija mora da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava!

Autor:

Vesti

25.12.2023

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim, nenasilnim sredstvima.

HIL OŠTRO OSUDIO SKANDALOZNO PONAŠANJE OPOZICIJE: Policija mora da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu, a da policija mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava

U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimnost demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo da pobede ili izgube, da poštuju volju naroda izraženu na glasačkoj kutiji.

Rad srpskih izbornih institucija ostaje od vitalnog značaja, čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima. Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim, nenasilnim sredstvima.

- Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu. Pošto policija održava javni red, ona mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava.

Imam puno poverenje da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom. Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da izraze svoje političke stavove na miran način i bez pribegavanja nasilju
- saopštio je Hil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Гага

26.12.2023 21:17

Немо ти нама да причаш шта је српска полиција дужна да чини. Него купи прње и одлази из Србије јер овде ниси пожељан.