"VUČIĆ IMA NEPOBITNE DOKAZE DA ZAPAD PODSTIČE PROTEST"! Ruski ambasador u Beogradu posle sastanka sa Vučićem progovorio o sinoćnjem haosu u Beogradu!

Autor:

Vesti

25.12.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sva nezadovoljstva i pokušaji da se uzdrma Vučićeva vlast su, pre svega, vezani za njegov čvrst stav o nepoštovanju antiruskih sankcija, ocenio je Bocan-Harčenko

"VUČIĆ IMA NEPOBITNE DOKAZE DA ZAPAD PODSTIČE PROTEST"! Ruski ambasador u Beogradu posle sastanka sa Vučićem progovorio o sinoćnjem haosu u Beogradu!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima nepobitne informacije o tome da Zapad podstiče proteste u zemlji, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

- Opozicija je počela proteste, koje se podstiču i podržavaju spolja. O tome je Vučić govorio, ne mogu da ulazim u detalje, jer je to poverljiva informacija. Ali on ima nepobitne dokaze da huškanje i podrška dolaze sa Zapada' - rekao je, posle današnjeg sastanka sa Vučićem, Bocan-Harčenko za televiziju ''Rusija 24'', a prenose RIA novosti.

On je istakao da se protesti u Srbiji organizuju i sprovode po principima i tehnologijama ''majdanske revolucije'', da ''Zapad namerava da dovede opozicione snage na vlast u zemlji'', ali je naglasio da ''nikakvi ciljevi ili majdanske šeme'' neće proći.

- Sva nezadovoljstva i pokušaji da se uzdrma Vučićeva vlast su, pre svega, vezani za njegov čvrst stav o nepoštovanju antiruskih sankcija - ocenio je Bocan-Harčenko.

Istakao je da se na današnjem sastanku sa Vučićem govorilo, ne samo o protestima opozicije u Beogradu, već i o bilateralnoj saradnji Rusije i Srbije. '

- Razgovor o perspektivi razvoja odnosa između zemalja pokazuje da srpski lider i u sadašnjoj situaciji gleda u budućnost - rekao je ruski ambasador.

Vučić je posle sastanka naveo da su Bocan-Harčenko i on razmenili mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.

- Preneo sam ambasadoru želju da naša dva naroda dočekaju nastupajuće praznike i Novu godinu u miru i blagostanju - naveo je Vučić. Ranije danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila da ''kolektivni Zapad'' pomoću ''tehnika majdana'' pokušava da destabilizuje situaciju u Srbiji.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Zlata

25.12.2023 15:13

Pokušavaju silom da sruse vladu i da pogaze volju građana.

Lela

25.12.2023 15:14

Zapad bi voleo da moze da se umesa u srpsku politiku , naravno zsto i podrzava opoziciju ali nista im ne vredi

Das

25.12.2023 15:25

Od Zapada se nista nije drugo ni ocekivalo posle 1999 godine. Ali izdajnici Srbije na celu sa Djilasom i "vecitim" studentom Lazovicem su razocarenje Srbije

ceca

25.12.2023 15:44

Ruski ambasador Bocan-Harčenko potvrdio je Vučićevu tvrdnju o zapadnom podsticanju protesta. Ovo je važna informacija koja baca svetlo na stvarne izazove s kojima se Srbija suočava i na hrabrost predsednika da se tome suprotstavi.