"PRIŠTINA I DALJE KRIJE NALAZE" Vučić o tragediji u Banjskoj: BEZBROJ PUTA SMO IH MOLILI - Nikada nam nisu rekli ko je izvršio obdukciju

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je naveo da i nakon tri meseca od tragedije u Banjskoj, Priština i dalje ćuti kada su u pitanju obdukcioni nalazi.

"PRIŠTINA I  DALJE KRIJE NALAZE" Vučić o tragediji u Banjskoj: BEZBROJ PUTA SMO IH MOLILI - Nikada nam nisu rekli ko je izvršio obdukciju

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obraćanja naciji, podsetio na dešavanja u Banjskoj, kao i celokupnoj situaciji na teritoriji Kosova i Metohije


Tri meseca su protekla, a Priština krije nalaze obdukcije Srba ubijenih u Banjskoj, najavio je Vučić.

- Bezbroj puta smo ih molili. Nikada nam nisu rekli ko je izvršio obdukciju. Porodice nisu dobile obdukcioni nalaz zato što je Albanijan post objavio detalje sastanka Kurtija i specijalnih jedinica koje su pretile štrajkom. Kurti je tada kritikovao specijalce da ništa nisu uradili u Banjskoj i da su samo ubili ljude snajperom iz daljine. Specijalci su odgovorili da nije tačno da su svi ubijeni snajperom iz daljine. To je ono što smo i mi govorili - kazao je on.

Uprkos progonu stanovništva, broj novorođenih beba raste u KBC Kosovska Mitrovica, kaže Vučić.

- Aljbin Kurti ne želi da provede nijedan sporazum, a Srbija će da provede sve ono što smo rekli, ali ćemo i da čekamo formiranje ZSO - najavio je on.

Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i neće priznati, kazao je Vučić i dodao je da nijedan dokument neće potpisati koji će značiti pomoć ili podršku prijemu tzv. Kosova u međunarodne organizacije.

Podsetimo, u selu Banjska, u blizini Zvečana na severu Kosova, najpre je ubijen kosovski policajac Afrim Bunjaku, a u potonjem obračunu kosovske policije i naoružane grupe, ubijena su trojica napadača srpske nacionalnosti.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Mila

24.12.2023 11:54

Ovo je strašno,Priština pokazuje svoje loše lice prema Srbima.

Anja

24.12.2023 11:54

I neće. Dokle god svet nemo posmatra Kurtijev teror nad Srbima.

Sasa

24.12.2023 11:54

Zar životi Srba sa KiM ništa ne znace nikome! Sramota

Binče

24.12.2023 11:56

Prištinski teroristi su ubili Srbe u Banjskoj zato i kriju nalaze.