''DOĆI ĆE VREME KADA ĆE MORATI NAS DA SLUŠAJU'' PROF. NESTOROVIĆ O NJEGOVOJ LISTI: Čekamo proglašenje izbora u Beogradu!

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestorović je naveo da njegova lista čeka proglašenje izbora u Beogradu kako bi isplanirali naredne korake u okviru stranke.

''DOĆI ĆE VREME KADA ĆE MORATI NAS DA SLUŠAJU'' PROF. NESTOROVIĆ O NJEGOVOJ LISTI: Čekamo proglašenje izbora u Beogradu!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Lista "Mi, narod Srbije" održava konferenciju za medije, gde je prof. dr Branimir Nestorović govorio o nastanku koalicije, potencijalnim koalicijama, ali i njihovim daljim planovima. 

Nestorović je, govoreći o izborima, istakao da će njihova lista sačekati da budu zvanično proglašeni.  

- Mi ćemo sačekati proglasenje izbora u Beogradu, što bi rekao Putin, doći će vreme kada ce morati sa nas slušaju, što znači da ce doći vreme kada ce saslušati narod Srbije - izjavio je Nestorović. 

- Nameće se dilema da smo mi odgovormi za sudbinu Beograda, nećemo prihvtiti tu odgovornost. Neka budu novi izbori u Beogradu, imamo neke indicije, bilo je ponuda, u to ne mogu da se mešam. Ako se neko proda, mislim da je idiot, jer ce ovaj pokret tek rasti - rekao je profesor Nestorović potom. 

Podsetimo, ranije danas, Nestorović je izjavio da njegov pokret nije imao nikakve ponude za koaliciju, te da su unutar pokreta odlučili da ne ulaze u koalicije. Takođe, naglasio je da jedino koga sigurno neće podržati jeste lista "Srbija protiv nasilja".

Nestorović je takođe govorio o nedostatku dokaza o krađi glasova, ističući da njegova stranka nije uspela da pronađe konkretnu evidenciju o nepravilnostima. Navodeći da su imali oko 2000 kontrolora u Beogradu, dodao je da su rezultati koje su dobili dosta slični zvaničnim rezultatima.

- Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost - rekao je Nestorović ranije danas.

Podsetimo, u Srbiji su održavani izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova, uključujući i Beograd. Ovo su bili 14. parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja u Srbiji, a deveti vanredni.
 
Na 8.273 biračka mesta svoje pravo moglo je da iskoristi 6.500.666 upisanih birača.
 
Biračka mesta su zatvorena do 20 časova. Za parlamentarne izbore građani su se opredeljivali za jednu od 18 izbornih lista na kojima je predloženo 2.817 kandidata za 250 mesta u parlamentu.
 
Za Skupštinu Vojvodine se takmičilo 13 izbornih lista za 120 poslaničkih mesta, a za Skupštinu Grada Beograda 14 izbornih lista za 110 odborničkih mesta.
 
Izborna tišina završena je zatvaranjem biračkih mesta u 20.00 časova.
 
Svaki građanin glasao je na biračkom mestu na kojem je upisan u birački spisak, a moglo je da se glasa samo uz važeću ličnu kartu ili pasoš.
 
Ukoliko se neko zatekao na biračkom mestu prilikom zatvaranja biračkog mesta ili neposredno ispred, omogućeno mu je da glasa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading