NAKON DEBAKLA DESNICE NA IZBORIMA! Sandra Rašković Ivić se povlači iz politike: Građani su mi jasno poručili da više nemam šta da tražim tu

Autor:

Vesti

20.12.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liderka desnice objavila povlačenje iz politike nakon izbornog debakla!

NAKON DEBAKLA DESNICE NA IZBORIMA! Sandra Rašković Ivić se povlači iz politike: Građani su mi jasno poručili da više nemam šta da tražim tu

Foto: ATAImages

Neslaganje desnice i povlačenje iz politike



Nakon neuspeha desnice da se ujedini, Narodna stranka je suočena sa surovom kaznom, a rezultat od 0,9 odsto jasno pokazuje da nema podršku građana, izjavila je za Euronews Srbija Sanda Rašković Ivić.

Ona je istakla da će zbog lošeg rezultata napustiti politiku, naglašavajući da se činilo da je dogovor postignut sve dok se na sastanku nije pojavio suprug Milice Đurđević Stamenkovski, koji je izneo stav da je takav dogovor neprihvatljiv za Zavetnike, što je lider Novog DSS-a Miloš Jovanović sa entuzijazmom prihvatio.


Odgovornost i odluka o povlačenju iz politike



Izrazivši ličnu odgovornost zbog situacije, Rašković Ivić je istakla da su građani jasno poručili da više nema mesta njenoj političkoj angažovanosti.

Naglasila je da mizerabilan rezultat jasno pokazuje nedostatak podrške za njihov politički pravac, ističući da je politika Narodne stranke nacionalnog i demokratskog karaktera veoma potrebna Srbiji. Ipak, istakla je da je svestna da se moraju promeniti ljudi, te najavila svoje povlačenje iz politike.

- Lično osećam veliku odgovornost zbog toga i građani su mi jasno poručili da više nemam šta da tražim u politici. Ovako mizerabilan rezultat, moram da kažem, jeste nešto što vam prosto okrene ogledalo u kojem vam je jasno rečeno da vas ljudi neće. Da neće vas i da neće tu politiku, iako ja mislim da je politika Narodne stranke nacionalnog i demokratskog veoma potrebna Srbiji. Istina jeste da takva politika i u Evropi umire, ali ne moramo da dopustimo da to bude ubijeno i u Srbiji. Ideje su važne. Ta ideja treba da ostane. Možda treba da se promene ljudi, ne možda nego sigurno. Ja ću prva da se povučem iz politike - navela je Sanda Rašković Ivić.

 


Preliminarni rezultati izbora



Republička izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate izbora za narodne poslanike, dok je Pokrajinska izborna komisija objavila preliminarne rezultate izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine.

Gradska izborna komisija takođe je saopštila preliminarne rezultate izbora za odbornike skupštine grada Beograda. Ovi rezultati su od velikog značaja za dalji politički razvoj u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
simeon

20.12.2023 18:01

Gradjanima, osim obrazovanja, nedostaju postenje, cast i pamet. Takvoj Srbiji nema pomoci. Zato je potez uvazene doktorke apsolutno ispravan..