U JAGODINI POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU FABRIKE: Svetski gigant farmaceutske industrije nemačke kompanije SCHOTT PHARMA dolazi u Srbiju!

Autor:

Vesti

20.12.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je veliki dan za farmaceutsku industriju u Evropi - izjavio je potpredsednik kompanije Schott Pharma Fabijan Štoker.

U JAGODINI POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU FABRIKE: Svetski gigant farmaceutske industrije nemačke kompanije SCHOTT PHARMA dolazi u Srbiju!

Foto: Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine

Postavljanjem kapsule u kamen temeljac u Industrijskoj zoni u Jagodini, ministar za privredu Slobodan Cvetković, ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Tomislav Momirović, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad i potpredsednik kompanije Schott Pharma Fabijan Štoker označili su početak izgradnje fabrike staklenih ampula u Jagodini.

- Ovo je veliki dan za farmaceutsku industriju u Evropi - izjavio je potpredsednik kompanije Schott Pharma Fabijan Štoker, rekavši da će u fabrici njihove kompanije u Jagodini raditi 350 radnika, a u prvoj fazi 130, te da će se u Jagodini proizvoditi staklene ampule za čuvanje lekova od antibiotika od lekova protiv bolova.

- Naša kompanija snabdeva 1800 kupaca u svetu na svim kontinentima i proizvodimo 25 000 injekcija u minuti i najveći smo dobavljač za globalnu farmaceutsku industriju.

MOMIROVIĆ : U 1000 NEMAČKIH KOMPANIJA U SRBIJI RADI 80 000 LJUDI

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine u Vladi Srbije Tomislav Momirović, izjavio je da u Srbiji trenutno radi 1000 nemačkih kompanija koje zapošljavaju 80 000 radnika.

- Zahvaljujući uslovima koje su stvorili predsednik Republike Srbije i Vlada Srbije, Srbija ima dobre odnose sa najvećom evropskom ekonomijom - istakao je Momirović i zahvalio se Gradu Jagodini i Draganu Markoviću Palmi na logističkoj podršci.

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković rekao je da je Jagodina na najbolji mogući način iskoristila Koridor 10 i stvorila infrastrukturne uslove za dovođenje stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

PALMA : U JAGODINI PRVI KAMEN TEMELJAC POSLE IZBORA U SRBIJI, PLATE U OVOJ KOMPANIJI 1000 EVRA

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da je današnji događaj u Jagodini prvi kamen temeljac u Srbiji posle republičkih izbora u nedelju 17. decembra.

- Srbija je interesantna za investitore zato što je politički i ekonomski stabilna, ima sigurnost kapitala, međunarodnu popularnost - izjavio je Marković i upitao potpredsednika kompanije Schott Pharma Fabijana Štokera “za radnike je važno da će plate u fabrici Schott Pharma u Jagodini koliko sam ja čuo, biti 1000 evra”, na šta je od Štokera dobio potvrdan odgovor.

- Ovo je druga nemačka kompanija u Jagodini posle Fišera. Glavna ulica u Industrijskoj zoni u Jagodini se zove Italijanska ulica zbog velikog broja italijanskih fabrika, a sada moramo da nađemo i jednu ulicu koja će se zvati Nemačka ulica - kazao je Dragan Marković Palma.

SRBIJA CENTAR NEMAČKE FARMACEUTSKE INDUSTRIJE

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad rekla je da ovom fabrikom u Jagodini Srbija postaje centar nemačke farmaceutske industrije u Srbiji istakaviši da je Schott Pharma, kompanija koja je počela izgradnju fabrike u Jagodini svetski lider u farmaceutskoj industriji i zahvalila se Gradu Jagodini na podršci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading