DUNAVSKI KORIDOR ЈЕ 133 MILIONA EVRA JEFTINIJI OD MOSTA NA ADI! Momirović : To je jedina istina koju je Đilas izneo u "Utisku nedelje"!

Autor:

Vesti

11.12.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dunavski koridor je 133 miliona evra jeftiniji od Mosta na Adi i to je jedina istina nakon laži koje je Drgaan Đilas izneo sinoć u Utisku nedelje" , istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

DUNAVSKI KORIDOR ЈЕ 133 MILIONA EVRA JEFTINIJI OD MOSTA NA ADI! Momirović : To je jedina istina koju je Đilas izneo u "Utisku nedelje"!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Njegovu objavu na Instagramu prenosimo u celosti:

- Ljude koji svoju političku šansu vide u iskorišćavanju besa nastalog posle masakra u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u uvredama upućenim porodici predsednika Vučića, njegovoj deci, majci i baki, ljude koji svoju političku šansu vide u napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji i u Republuci Srpskoj - ne treba demantovati, već ignorisati.


Međutim, želja da javnost sazna istinu tera me da odgovorim na još jednu iznetu neistinu „gospodara laži“. U sinoćnoj emisiji „Utisak nedelje“ lično me je pomenuo u još jednoj svojoj laži tvrdeći da sam ugovor za izgradnju „Dunavskog koridora“ potpisao bez cene. Naravno, ne treba posebno podvlačiti da je reč o čistoj izmišljotini i da je svaki demanti izlišan, ali ću ipak građane ponovo podsetiti.

Kao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisao sam Komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Požarevca preko Velikog Gradišta do Golupca („Dunavski koridor“) 28. avgusta 2021. godine javno sa kompanijom Shandong Hi-Speed Group i Koridorima Srbije. Njegova cena iznosi 337 miliona evra za 68 kilometara brze saobraćajnice koja će spojiti Požarevac sa auto-putem, a zatim i Veliko Gradište i Golubac.

Pored toga što će povezati naše gradove sa važnim međunarodnim auto-putevima, ova brza saobraćajnica će otvoriti nove šanse za razvoj istočne Srbije i koštaće nekih 133 miliona evra manje nego most na Adi u Beogradu čija je dužina kraća od jednog kilometra. Istine radi, svako može da izračuna da je cena jednog kilometra ove brze saobraćajnice manja od 5 miliona evra. Ponosan sam na ovaj ugovor i projekat koji će doneti novi život na istok Srbije, i stojim apsolutno iza svake reči koja je u ugovoru navedena - piše.

 

 


BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Maja

11.12.2023 12:10

И Ђиласу се по некад омане, верујем да није хтео то ни да каже

Mirjana

11.12.2023 12:11

Новац за скупоцени мост на Ади отишао Ђиласу у џеп.

Данка

11.12.2023 12:13

Ја не знам да ли су жути лопови направили нешто док су били на власти, осим тог моста на Ади који је коштао као Светог Петра кајгана.

Сандра

11.12.2023 12:18

Жути су девастирали државу, може Ђилас да прича какве год хоће бајке и лажи, када је ојадио буџет измишљајући неке послове и фирме и постао је један од најбогатијих људи у овом делу Европе.