VUČIĆ: UBEDLJIVA POBEDA ZA DALJI PROSPERITET

Autor:

Vesti

17.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborna tišina je kršena brutalno, a rezultat će biti kakav narod želi, poručio nosilac liste "Srbija ne sme da stane"

VUČIĆ: UBEDLJIVA POBEDA ZA DALJI PROSPERITET

Foto: Republika, Shutterstock, Tanjug/S.Radovanovic

Predsednik Srbije i nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić poručio je danas, nakon glasanja da očekuje veoma dobru izlaznost na izborima i ubedljivu pobedu liste na kojoj je nosilac.


- Kada kažem ubedljivu pobedu, verujem da će lista "Srbija ne sme da stane" biti blizu apsolutne većine ili će imati apsolutnu većinu. I mislim da je to važan uslov da bi Srbija nastavila putem prosperiteta i uspeha - rekao je Vučić posle glasanja na biračkom mestu na Novom Beogradu.


On je naveo da se nada da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na odgovoran, ozbiljan i racionalan način iako, kako kaže, nije uveren u to.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Na pitanje novinara kako planira da gradi odnose s Hrvatskom, s obzirom na to da je u koaliciji sa strankom Vojislava Šešelja, Vučić je rekao da je njegova lista u koaliciji s radikalima na lokalu, a na republičkom nivou neće biti u koaliciji s njima:


- Ovi drugi žele da imaju ljotićevce u koaliciji, mi ne želimo, mi smo o tome već govorili. A na lokalnom nivou nećemo da gradimo odnose s Hrvatskom. Bačka Topola i Niš neće da grade odnose s Hrvatskom.


Na pitanje o glasanju na izborima srpskih građana s Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je zahvalan našem narodu što je izašao da glasa.


- Video sam da su svuda gužve u centralnoj Srbiji na mestima gde oni glasaju. Hvala im na ljubavi koju pokazuju prema svojoj otadžbini i što jasno i nedvosmisleno poštuju povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244 UN.


Na pitanje o kršenju izborne tišine u pojedinim medijima, Vučić je ocenio da je ona kršena brutalno i da je to, kako je naveo, izraz nemoći i poručio da će rezultat, na kraju, biti onakav kakav narod želi i kako narod bude glasao.


On je podsetio da će, ako izgubi, s ostalima razgovarati o tome kad će biti novi predsednički izbori, ali dodaje da veruje u ubedljivu pobedu svoje liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 


Jedini s planom i programom


Na pitanje novinara da li je kampanja liste "Srbija ne sme da stane" rađena po principu "tri NE" (Srbija NE sme da stane, NE nezavisnosti tzv. države Kosovo i NE sankcijama Rusiji), Vučić je ocenio da je njegova lista kampanju radila po principu "DA" i da je jedina iznosila program i planove razvoja:


- A neki drugi su imali negativnu kampanju, od toga da su mi objašnjavali ko mi je otac, da su mi objašnjavali kakva mi je majka. Da su mi saopštavali da mi sin nije sin, pošto oni to valjda bolje znaju.

 

 

Komentari (64)

Loading
Katarina

17.12.2023 20:33

Samo SNS za bolji prosperitet Srbije

Jelena

17.12.2023 20:34

Predsednice veceras slavimo!

Marija

17.12.2023 20:35

Ocekujemo pobedu! Zasluzenu , naravno

Aleks

17.12.2023 20:35

Pobeda je ocigledna. Gradjani znaju kome daju podrsku.