BIĆE HAPŠENJA! Vučić o dojavama o bombama: "Rešićemo to za 48 sati"!

Autor:

Vesti

13.12.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić gostuje u emisiji Prva tema, a tu je progovorio šta će biti preduzeto po pitanju dojava o bombama u školama u Srbiji, što ozbiljno ometa nastavu.

BIĆE HAPŠENJA! Vučić o dojavama o bombama: "Rešićemo to za 48 sati"!

Foto: printskrin/TV Prva

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, u vezi sa dojavama bombi u školama, da je uhvaćena mreža ljudi koji su lažno pretili bombama i da je to deo psihološkog rata protiv jedne zemlje.

- Mi smo uhvatili mrežu onih koji su najčešće pravili dojave o lažnim bombama. Sutra ili prekosutra će biti okončana akcija uz pomoć stranih zemalja. Deo lica je pod prismotrom i biće privedeni poznaniju prava. Neki su odavde, neki nisu. Biće hapšenja u mnogim zemljama Evrope zbog toga - najavio je on.

On kaže da su mnogi iskoristili tu priču da unose paniku, iako znaju da će dobiti dvostruko manje glasova od liste "Srbija ne sme da stane".

- Oni kažu da će tobože Vučić kad vidi da gubi aktivirati dojave. Svako se kreće u granicama sopstvene pokvarenosti! Neće biti nikakvih prekida glasanja, trajaće od 7 ujutro do 20 časova, i biće prebrojani, pa će narodu biti rečen rezultat. Da li ćete vi posle da demonstrirate, to je vaša stvar. A rezultat će biti kako narod kaže - rekao je predsednik.

Dojave o postavljenim bombama i danas su stigle na elektronske adrese više beogradskih škola, potvrđeno je u MUP-u.

Dojave o bombama dobile su OŠ „Radoje Domanović“, OŠ „Ratko Mitrović“, OŠ „Jovan Dučić“, OŠ „Jovan Milodragović“, „OŠ“ Vladimir Rolović, OŠ „Miroslav Antić“...

Vlada Srbije juče je saopštila da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Miki

13.12.2023 23:04

Državni organi se ozbiljno bave problemom o dojavama bombi u školama u Srbiji.

Ika

13.12.2023 23:05

Naravno da se ti banditi moraju pohapsiti jer ovo nema smisla da se skole zatvaraju i pregledaju.

Miki

13.12.2023 23:07

Verujem da će uskoro oni koji su odgovorni za ove lažne dojave biti u najkraćem vremenu pohapšeni i adekvatno kažnjeni .

Maja

13.12.2023 23:08

Sve koji su upleteni za dojave bombi treba da odgovaraju.