IZJAVA DOKTORKE SVETLANE VUJOVIĆ ODUŠEVILA SVE: Srbija postaje uzor u zdravstvu, o čemu se tačno radi?

Autor:

Vesti

09.12.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" su se obratili na javnom servisu, ističući značaj ulaganja u zdravstvo.

IZJAVA DOKTORKE SVETLANE VUJOVIĆ ODUŠEVILA SVE: Srbija postaje uzor u zdravstvu, o čemu se tačno radi?

Foto: printskrin

Program su predstavljali predsednik SNS Miloš Vučević, Ana Brnabić, Siniša Mali, Arno Gujon i doktorka Svetlana Vujović.

Doktorka Vujović je naglasila da je država uložila značajna sredstva u unapređenje zdravstvenog sistema, ističući da je izgrađeno 150 klinika i domova zdravlja u prethodnih 12 godina, kao i ulaganje u inovativne tehnologije.


**Uloga Srbije u svetu zdravstva**



Doktorka Vujović je istakla da je Srbija postala primer drugima u oblasti zdravstva, privlačeći strane stručnjake koji dolaze da se obuče u srpskim klinikama.

Takođe, naglasila je da se smanjuju liste čekanja, te da su pokretne ambulante u malim mestima od izuzetnog značaja za sprečavanje bolesti i očuvanje zdravlja stanovništva.


**Zdravstveni sistem u Srbiji**



Doktorka Vujović je naglasila da je u Srbiji svaki građanin važan te da nema nezbrinutih građana, ističući razliku u pristupu zdravstvenoj zaštiti u Srbiji u odnosu na neke druge zemlje, poput SAD-a.

Ona je istakla da je Srbija primer kako se efikasno može upravljati zdravstvenim sistemom, te da su ulaganja u prevenciju bolesti ključna za očuvanje zdravlja stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=PD6wZxrm994

 

Komentari (17)

Loading
Мiraš

09.12.2023 22:46

Србија је увек имала најбоље стручњаке ,само што нико пре Вучића није улагао у здравство и наше докторе као што се данас улаже.

Tanja

09.12.2023 22:48

Činjenica je da se nikad nije ulagalo u zdravstvo kao u zadnjih 11 godina, a zdravlje je temelj za očuvanje svake nacije. Izgradnja i opremanje bolnica, klinika i domova zdravlja omogućavaju da svi pacijenti budu zbrinuti.

Bogdan

09.12.2023 22:52

Nekada su građani Srbije da bi se lečili išli u inostranstvo, a danas stranci dolaze u Srbiju, što govoru u prilog tome da je politika Aleksandra Vučića I sns-a ojačala zdravstveni sistem Srbije na korist građana Srbije pre svega.

Marko

09.12.2023 22:53

Ualganja u zdravstvo su poslednjih godina baš velika. I situacija u zdravstvu je sve bolja.