DOBRE STVARI SU REZULTAT PODRŠKE GRAĐANA I JAKOG VOĐSTVA! Vučević o izborima: Srbija je večna, ona je ojačala, a za opoziciju je kao golubarnik koji bi očerupali

Autor:

Vesti

08.12.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemamo problem da debatujemo oko toga s opozicijom, ali imamo problem da debatujemo da mrze Vučića.

DOBRE STVARI SU REZULTAT PODRŠKE GRAĐANA I JAKOG VOĐSTVA! Vučević o izborima: Srbija je večna, ona je ojačala, a za opoziciju je kao golubarnik koji bi očerupali

Foto: Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević naglasio je da je situacija za predstojeće izbore 17. decembra kristalno jasna. On je za Tanjug televiziju govorio o programu stranke, opoziciji i planovima za budućnost.

Ovo su daleko značajniji izbori, mnogo toga se izdešavalo

- Ovo su najvažniji izbori od 2000. godine. Mi političari često kažemo sudbonosni i ovi jesu daleko značajniji, jer se mnogo toga izdešavalo i mnogo je očiglednije, ali i vrlo jasni. Danas je situacija kristalno jasna. Više niko nema dileme da bi oni na drugim listama napravili koaliciju protiv naše stranke. Verujem da je građanima jasno da ako glasaju za stranke koje koketiraju sa emocijama građana oni nemaju problem da budu u koaliciji s onim kojima je Kosovo nezavisna država, a nama iz SNS zameraju da nismo tvrdi na odbrani nacionalnih interesa. Vi ćete da idete u koaliciju koja bi da bude deo NATO alijanse. Činjenica da je država danas ojačala, ne onoliko koliko bismo želeli, to je za njih jedna lizalica u prodavnici, kao da mačak vidi golubarnik u blizini i razmišlja kako bi to mogao da očerupa - istakao je Vučević. 

Država nije ljuštura, to je narod

On je na pitanje voditelja zašto se ugovor od 100 miliona evra u ulaganje u namensku industriju nije našao u fokusu pažnje odgovorio da u zemlji počinje da preovladava utisak da se dobre stvari podrazumevaju.

- Podrazumeva se da će penzioneri dobiti podršku od svoje države, da nam je 12 godina dinar stabilan, da niko od nas ne gleda kursnu listu, da pričamo o novim kilometrima puteva, ali te stvari se ne dešavaju slučajno. Meni je drago da se te stvari podrazumevaju. Ali, da se setimo da su one rezultat podrške građana i jakog vođstva. To je kada predsednik Vučić poredi Libiju i Arapske emirate. Pogledajte razliku između dva rukovodstva- gde je danas Libija, a gde Emirati. To je kada birate pametno rukovodstvo. Država nije ljuštura, to je narod. Mislim da se ne lomi kičma SNS, već Srbije. Srbija može sve da preživi. Srbija je prolazila kroz teške periode. Srbija je večna i neprolazna, ali je pitanje koliko naš narod zaslužuje da mu neko krade mogućnosti i budućnost zbog gramzivosti. Nije to plašenje, treba samo stvari poređati po činjenicama i onda zaključite ko priča o programu- da plate budu veće, da povežemo brzu prugu, a da s druge strane da čujete "Mi smo se okupili protiv Vučića". Šta se tada dešava ako oni pobede? Šta je sa investicijama? Platama i penzijama? Građanima Srbije? Šta je njihova politika? Tehnička Vlada po ustavu ne postoji, morate da donosite odluke koje su od uticaja na život građana. Kakva bi politika bila te Vlade koja bi bila tako sastavljena? 

Ne možete kupiti ljudske duše

Videćemo da li će Ohridski sporazum ili Nemačko- francuski sporazum biti integralni deo pregovaračkog programa, rekao je on. 

- Ima država koje imaju drugačiji stav u EU, ali da ne pokazujemo unapred sve karte. Imam znak pitanja da li EU želi da širi dalje svoje granice, a nadam se da želi. Što se tiče pitanja KiM, možemo naći da su u EU imali slično pitanje, povodom Kipra. Oni su zaista naša braća, oni su primljeni sa problemom podele ostrva. Samo se za Srbiju nameće da mora da reši KiM pitanje, a to znači da priznamo kosovsku nezavisnost. Samo za Srbiju nije ista metodologija. Mislim da većina građana to shvata i želi da vidi KiM u sastavu Srbije, ali želi i da živi bolje- da putuju bez vize, da imamo nove avionske linije, da više odlaze u restorane i tržne centre, a da država, neremeteći njihov mir, čuva i nacionalne interese. Ne možemo da se ne obaziremo na potrebe ugroženijih kategorija. Ne možete napraviti uravnilovku što se tiče primanja, ali možete da pravite ravnopravnije uslove. Najveći deo povećanja se tiče naših penzionera, a to je bilo najavljeno i pre odluke da se ide na izbore. Današnja opozicija, bivši režim, je bio eksplicitno protiv toga. Dodata je isplata za srednjoškolce od 10.000 dinara, a tri četvrtine nisu glasači. Mnogo je važnije da li neko veruje da time možete da kupite roditelje tog srednjoškolca? Ono što je Aleksandar rekao na našem skupu u Kruševcu: "Ne možete da kupujete ljudske duše". Nemamo problem da debatujemo oko toga s opozicijom, ali imamo problem da debatujemo da mrze Vučića. Kao da je Kurti pravio scenario za Skupštinu kada je tema KiM, najosetljivije pitanje. 

Za Srbiju je bila pogubna ona politika do 2012. godine

Vučević tvrdi da se uverio po atmosferi građana, obilazeći Srbiju, da je dobar znak kada se kritikuje, jer građani kritiku usmeravaju na one kojima veruju da mogu to da mogu da im isporuče dela.

- Mislim da će lista "Aleksandar Vučić- Beograd ne sme da stane" pobediti, kao i na republičkom nivou. Za građane je važno koju politiku žele. Za Srbiju je bila pogubna ona politika do 2012. godine, kada je njih sedam, osam uzelo ministarske fotelje, preduzeća. Morate da imate domaćina, mora da se zna ko je odgovoran za porodicu, ko je odgovoran za državu. Mislim da lista ima ideju, program i ljude koji moraju biti odgovorni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (61)

Loading
Mali

08.12.2023 21:59

Биће опозиција очерупана на изборима,они черупати Србију неће. 17.12. Србија неће стати.

Mika

09.12.2023 07:14

Rezultati marljivog rada i zalaganja su vidljivi i to je ono sto narod vrednuje i podrzava.

Danka

09.12.2023 07:41

Зна Србија да само Вучићу сме да верује.

Leo

09.12.2023 07:54

Pobeđuje Vučićeva lista jer nudi istinsku brigu za narod i njegovu budućnost.