IMENOVAN NOVI V.D. DIREKTORA BIA!

Autor:

Vesti

07.12.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši načelnik službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA).

IMENOVAN NOVI V.D. DIREKTORA BIA!

Foto: BIA

Kako saznaju Novosti, Radovanović će naslediti na mestu direktora BIA Aleksandra Vulina koji je podneo ostavku početkom novembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nedavno da postoje tri predloga za novog direktora BIA, a koji će biti postavljen nakon izbora.

Vučić je na TV Pink, na pitanje kako komentariše navode pojednih medija da je na čelo BIA postavljen Zlatibor Lončar i da li je to istina, rekao da Lončar nije postavljen.

Lončara izuzetno poštujem, cenim i volim. Rekli su pre tri dana da je postavljen za direktora BIA. Nije postavljen, da li je daleko ili nije od istine, ja o tome neću da govorim. Biće prvo sasvim sigurno postavljen neko iz kuće, ko treba taj period do postavljanja nekog novog posle izbora  da vodi BIA, a gospodin Lončar nije zaposlen u BIA. Videćemo ko će to da bude, ima neka tri predloga i o tome se razgovara  i sa gospodinom Aleksandrom Vulinom između ostalog - rekao je Vučić.

Vulin podneo ostavku u novembru

Aleksandar Vulin, direktor BIA, saopštio je da podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju.

Predsednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa pretnjama i ucenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Кosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija - piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ukoliko bi pristali da to i učinimo sledeći zahtev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrednosti u kojima nema mesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu. SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet.

Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA - piše.

Celo saopštenje pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading