ALEKSANDAR VULIN: Podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA

Autor:

Vesti

03.11.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor BIA Aleksandar Vulin podneo je ostavku!

ALEKSANDAR VULIN: Podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Aleksandar Vulin, direktor BIA, saopštio je danas da podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju.

Saopštenje koje je poslato medijima prenosimo u celosti:

Predsednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa pretnjama i ucenama koje se mogu porediti samo sa austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Кosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija.

Ukoliko bi pristali da to i učinimo sledeći zahtev bi bio proterivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrednosti u kojima nema mesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu. SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet.

Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA.

Sankcije koje su uvedene meni jesu dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke biće licemerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni hteli da nam uvedu kazne i sankcije. Moja ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahteve i ucene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Кosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu.

Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem deo antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem da verujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog sveta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Кinom. Ovo je mala pobeda SAD i EU, ali i moja velika pobeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vredni svake žrtve. Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim.

Zahvaljujem se predsedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsednik svih Srba, poslednji slobodni vođa u Evropi, na ponos svih Srba. Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju.

Živela Srbija

Živela Republika Srpska

Živeo Srpski svet

Vulin tako napušta BIA posle tačno 11 meseci otkako je početkom decembra prošle godine preuzeo dužnost, nakon što je prethodni direktor Bratislav Gašić postao ministar unutrašnji poslova u Vladi Ane Brnabić.

Aleksandar Vulin (51), pre dolaska u BIA, obavljao je dužnost ministra unutrašnjih poslova, a bio je i ministar odbrane, ministar za rad i zapošljavanje, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju, kao i direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Osnivač je i predsednik Pokreta socijalista.

U julu 2023. Sjedinjene Američke Države objavile su da je Aleksandar Vulin stavljen na listu osoba pod sankcijama, koju SAD ažuriraju jednom godišnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading