MILOV KONZUL POGLAVARA SPC NAZVAO ŠLJAMOM: Srbomrzac Boris Vukotić izgubio meru

Autor:

Vesti

06.12.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sramnoj kolumni na hrvatskom portalu propali diplomata zamera patrijarhu Porfiriju što je imao konsultacije s predsednicima Srbije i RS Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom.

MILOV KONZUL POGLAVARA SPC NAZVAO ŠLJAMOM: Srbomrzac Boris Vukotić izgubio meru

Foto: Tanjug-AP

Dežurnim srbomrscima iz glave nikako ne izlazi "velika Srbija". Ne prođe dan, a da neko od građanskih aktivista iz regiona ili viđenih analitičara ne oplete priču o Srbiji kao agresoru, koja nije izašla iz prošlog veka, a posebno su alergični na pojam "srpskog sveta".

Poslednji u nizu je Boris Vukotić, nekadašnji konzul Crne Gore u Hrvatskoj, koji svoje antisrpske stavove plasira kroz kolumne na portalu Indeksa.

Vukotić je pustio i peru i mašti na volju, pa mu se priviđaju Srbi koji "bez bilo kakvog ustezanja ili barem osećaja stida za značajan doprinos tragediji regije iz devedesetih promovišu ideologiju krvi i tla".

Ovaj Montenegrin ne krije da mu najviše smeta predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali su tu i prvi čovek Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh srpski Porfirije, novinar Milomir Marić, pesnik Matija Bećković. U stvari svi viđeniji ljudi koji se ne stide toga što su Srbi, a ovog puta svoju mržnju je usmerio ka poglavaru SPC Porfiriju.

Šolakovi mediji podržali kolumnu!

Republika

Foto: Profimedia

Dragan Šolak

Ono što je sramnije od samog teksta je to što je beogradski portal "Danas", koji je u vlasništvu Dragana Šolaka, ovu Vukotićevu kolumnu punu mržnje i laži preneo u celosti bez ikakvih ograda.

- Ovom Šolakovom i Đilasovom smeću je kao dobar dan citiranje jednog proustaški nastrojenog lika koji vređa srpskog patrijarha... Pitam Miloša Jovanovića, Boška Obradovića i njihove sledbenike: "Hoćete li s ovakvima u koaliciju?" - napisao je na platformi X advokat Vladimir Đukanović.

U tekstu bolesnog naslova "Vučićev šljam sanja veliku Srbiju" on kaže da patrijarh Porfirije "igra prljavu ulogu", navodeći da je poglavar SPC oduvek bio Vučićev favorit. Po njemu patrijarhov najveći greh su redovne konsultacije s Vučićem i Dodikom o svim vitalnim pitanjima za srpski narod.

- Na tim sastancima raspravlja se o raznim pitanjima, počev od privrede, finansija, trgovine, pa verovatno do nabavke vojne opreme - piše bivši konzul, zamerajući patrijarhu njegove govore u Crnoj Gori i Bijeljini.

Patrijarh je, naime, u Crnoj Gori poslao poruku Srbima u kojoj nikoga nije niti vređao niti povredio.

- Pozivam Srbe u Crnoj Gori da u svakoj prilici s ponosom i dostojanstvom odlučno iskažu svoj identitet kao vernici Srpske pravoslavne crkve, govornici srpskog jezika i kao dični pripadnici srpskog naroda. To je pravo, odgovornost, obaveza i dužnost svakog od nas - rekao je Porfirije, ali to je verovatno prestravilo Vukotića i izazvalo bojazan da će se na predstojećem popisu pokazati da Srba u Crnoj Gori ima mnogo više nego što su on i njegovi Milogorci tvrdili.

A kad je tek poglavar SPC u Bijeljini pomenuo istorijsku činjenicu da su se kroz vreme granice država našeg naroda menjale, i još rekao da "nismo sigurni da se u istoriji u kojoj je sve relativno neće menjati i ubuduće, tu potpuno zapečatio Vukotićev negativan stav.

- To je sve loše režirana predstava koju su već jednom režirali po istom scenariju i doživeli fijasko. Što pre patrijarh srpski shvati konstrukcijsku grešku spomenutog scenarija, to bolje za njega i Crkvu, koju predstavlja. Ko zna, možda mu i dosadašnju, neslavnu ulogu okarakterišu kao sporednu - došao je do zaključka Vukotić "stručnjak", koji je avanzovao u sistemu Mila Đukanovića, u kom se bukvalno prekrajala i falsifikovala istorija, pokušavajući da se na sve načine distanciraju od Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Solo

07.12.2023 00:45

Svi politicari iz te crne gore se lepo oblace sa najnovijim modelima odela,kosulja i cipela iz Italije ali nazalost zaboravili su staru poslovicu da "Odelo necini coveka" a to specijalno vazi za mila djukanovica...