"ONAJ KO NE ČUVA PROŠLOST, NEMA NI BUDUĆNOST"! Vučić obiša veliku srpsku svetinju! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.11.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponosan sam što, kao država, obnavljamo svetinje, jer narodi koji ne poznaju i ne čuvaju svoju prošlost, nemaju ni svoju budućnost. Neka živi Srbija!, napisao je Vučić

"ONAJ KO NE ČUVA PROŠLOST, NEMA NI BUDUĆNOST"! Vučić obiša veliku srpsku svetinju!  (FOTO)

Foto: instagram.com/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio manastir Žiču, jednu od najvećih srpskih svetinja. 

 

 

Tim povodom, Vučić se oglasio na svom zvaničnom Instagramu i poslao snažnu poruku celoj Srbiji u kojoj je istakao važnost očuvanja kulturne baštine i svetinja, naglasivši da narodi koji čuvaju svoju prošlost grade temelje za budućnost.

- Posetio sam manastir Žiču, veliku svetinju našeg naroda i crkve. Posle besede Svetog Save u Žiči iz 1220. godine, stvoreni su temelji srpske državnosti, nacionalnog identiteta i onoga što i danas nazivamo Kosovski zavet. Ponosan sam što, kao država, obnavljamo svetinje, jer narodi koji ne poznaju i ne čuvaju svoju prošlost, nemaju ni svoju budućnost. Neka živi Srbija! - napisao je Vučić.

Podsetimo, predsednik je večeras prisustvovao velikom predizbornom mitingu SNS u Kraljevu, gde je narod u dupke punoj Hali sportova pozdravio ovacijama.

- Vi ste vlasnici svoje budućnosti. Svaki vaš glas odlučuje kako ćete živeti, i vi i vaša deca i supružnici"... Ja sam lojalan SNS, ali ovo nije pitanje stranke, već pitanje Srbije. Dobijam istraživanja svaki dan. Pošto vode takvu politiku, svaki dan imaju sve manje glasova, a mi moramo da se borimo vredno. Idemo na izbore 17. da ih počistimo jače i ubedljivije nego ikad - rekao je Vučić okupljenima.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Ana

24.11.2023 21:11

Naša prošlost oblikuje našu budućnost - poruka koju Vučić šalje obilazeći srpsku svetinju ističe važnost poštovanja i čuvanja kulturne baštine za generacije koje dolaze.

Ana

24.11.2023 21:12

Kroz obilazak srpske svetinje, Vučić naglašava da čuvanje nasleđa nije samo očuvanje istorije već i investicija u budućnost.

Ana

24.11.2023 21:13

Vučićeva poseta srpskoj svetinji simbolizuje odanost očuvanju identiteta, kulture i vrednosti koje definišu našu nacionalnu suštinu.

Ana

24.11.2023 21:13

Svest o značaju čuvanja prošlosti je ključna za formiranje stabilne i prosperitetne budućnosti - poruka koju Vučić šalje svojom posetom srpskoj svetinji.