NIKO NE MOŽE DA NAM ZABRANI DA ČUVAMO NAŠE NACIONALNE INTERESE: Vučić se obratio na skupu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.12.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas građanima na skupu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" u Štark Areni u Beogradu.

NIKO NE MOŽE DA NAM ZABRANI DA ČUVAMO NAŠE NACIONALNE INTERESE: Vučić se obratio na skupu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" (VIDEO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Iako je miting zakazan tek za 17 časova, Arena se već puni ljudima koji su došli da iskažu podršku listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

17.57 - Vučić se obratio

Vučića je pozdravio višeminutni aplauz desetina hiljada ljudi, i skandiranje "Aco, Srbine", nakon čega se obratio.

- Dame i gospodo, dragi prijatelji, poštovani predsedniče Nikoliću, poštovana predsednice Vlade draga Ana, dragi Miloše, dragi narode - beskrajno vam hvala. Beskrajno vam hvala za sve ove godine i divno veče. Izvinite hiljade vas koji ste ostali ispred, i hvala za vašu bezrezervnu podršku - rekao je.

On kaže da smo morali mnogo više brige da pokažemo prema ljudima na koje retko obraćamo pažnju.

- Često su najglasniji oni koji imaju najmanje problema, a najtiši su oni koji imaju mnogo muka, a nismo im uvek pružili podršku. Pre nekoliko dana posetio sam Dejana i njegovu majku Slobodanku Pajović. Žive u kući od 12 kvadrata, majka je osam godina nepokretna. Nisu imali toalet, u tih 10 kvadrata su bili i kuhinja i drugi krevet - navodi Vučić.

Kaže da je u razgovoru sa njima osetio veliku grižu savesti i dozu krivice, ističe on.

- Moramo na tome da radimo u budućnosti, da sebe promenimo, da pričamo sa običnim čovekom, da čujemo svakoga! Negde u svim problemima o kojima su govorili prethodni govornici, Kosovo, Evropa, pritisci, ponekad sam u tome i ja nalazio malo opravdanje. Ali ne mogu da nađem opravdanje za ljude koji su imali mnogo više vremena, a živeli su samo za kancelariju i službeni auto - rekao je Vučić.

On kaže da su mnogi pitali gde je Tomislav Nikolić, i ističe da on nikada nije ni odlazio.

- Zahvaljujući onome što je on počeo smo ovde gde smo. Mi sada imamo veći broj ljudi koji se vraća u zemlju, to su istorijske stvari. I uvek se postavlja pitanje čime smo zaslužili poverenje naroda. Mi, za razliku od nekih drugih, ne vodimo politiku mržnje. Niste čuli večeras nijednu tešku reč o našim protivnicima. Pristojna Srbija hoće da gleda u budućnost.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Aleksandar Vučić

Kaže da kampanja protivnika izgleda kao vic, i da samo kunu i proklinju upravo njega.

- Drago mi je što sam neka vrsta gromobrana za sve njihove napade. Dok god je tako, Srbija će ići napred. Ja ću pričati samo o jednom delu rezultata, i o onome što ćemo uraditi. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku. Vi građani donosite odluke šta će Srbija da radi - kaže Vučić.

Ističe da više niko ne može da nam zabrani da poštujemo junake sa Košara i mučenike iz Jasenovca.

- Niko ne može da nam zabrani da čuvamo naše nacionalne interese. Kada kažu da smo jedina zemlja u Evropi koja nije stajala u redu da ispunjava naloge nekog drugog. Onda kažu niste se uskladili. Pa nije moj posao da se uskladim sa vama, već sa narodom Srbije. I dok sam ja tu, Srbija će da vodi računa o sebi, o svojim građanima - rekao je Vučić.

On kaže da građani i ne sanjaju kakve smo pritiske izdržali.

- Mi ne treba da mrzimo nikoga, već da imamo racionalan odnos. Znamo mi koliko su oni veliki i jaki. Ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod. Za nas je to najlepša i najveća zemlja. Ne treba nam ništa tuđe, samo svoje ne damo nikome. To je naša Srbija, po tome se razlikujemo od onih pre nas - ističe Vučić.

Dodaje da nismo zaboravili 1999. godinu, i da ćemo svake godine podsećati na ono što se dogodilo.

- Gledaćemo u budućnost, ali nećemo se stideti naše prošlosti. I skinućemo kapu pred svakim junakom koji je položio život na oltar otadžbine. I hoćemo da budemo vojno neutralni, da sami čuvamo svoju zemlju, nebo i građane - kazao je Vučić.

Kaže da ga kritikuju zbog toga ko su mu otac i majka, i da njegovi protivici sada tvrde da je Vučić ucenio građane Srbije.

- Kažu da sam ucenio građane, da ako ne pobedi lista Srbija ne sme da stane, ja neću biti predsednik. Pa zar nije mnogo lakše da ja budem predsednik ko god da pobedi. Ali ja neću to reći, za mene je Srbija sve, neću da vladam sa onima koji hoće da unište Srbiju. Briga me za fotelju. Njima je do fotelja - rekao je on.

Ističe da jedino što se čuje iz opozicije to kako hoće da prave tehničku vladu.

- Čekajte bre ljudi, jeste li izašli na izbore, da vidite šta narod hoće. Narod mora da ima budućnost, nije sve da sednete u fotelju i iživljavate se nad jednom porodicom - kaže Vučić.

On ističe da neće praviti kombinacije, već da mu je jedino bitno šta kaže narod.

- Samo jedan detalj. Zapamtili ste svi koliko smo bolnica napravili, škola. Idite u Sjenicu, da vidite školu od 12 miliona evra. Mnogo je takvih škola širom Srbije. 2012. godine u junu mesecu na računu Srbije je bilo svega 70 miliona evra. Samo 10 dana posle toga trebalo je platiti 350 miliona za penzije. Dakle nismo ni za penzije imali. A danas na računu, u ovom trenutku, imamo 5 milijardi evra na računu! Pa pogledajte ko je pravi domaćin - rekao je Vučić.

On ističe da će biti mnogo teško, da je pred celim svetom izborna godina.

- Biće veliki pritisci oko Kosova i Metohije. Ja ću da vas podsetim na slučaj Banjska, i samo se setite kako su svi reagovali na političkoj sceni Srbije. U jednom danu okrenuli su leđa srpskom rodu, i krenuli da optužuju srpskog predsednika. Jedino znaju je da optužuju Srbiju. Teški su trenuci na KiM, ali mi nikada nećemo okrenuti leđa od njih. Pozdrav našoj braći, uvek ćemo biti sa njima.

- Uz vašu energiju i snagu, vi ste snaga Srbije. Bez vas, mi nismo ništa. Na noge Arena, hajmo svi, za pobedu! Za pobedu 17. decembra, za najveću pobedu. 50 odsto moramo da dobijemo, da ih pobedimo da Srbija ima budućnost. Naredne četiri godine su najvažnije. Sve najbolje želim vašim porodicama, a u nedelju 17. da slavi pristojna, normalna, naša Srbija. Živela Srbija, beskrajno vam hvala - zaključio je Vučić.

17.49 - Šapić se obratio okupljenima

Prvi na listi Beograd ne sme da stane Aleksandar Šapić kaže da su se Srbija i Beograd razvili u prethodnih 12 godina.

- Samo zlonameran čovek ne vidi bulevare, škole, vrtiće, Prokop, Beograd na vodi. Samo onaj koji ne želi da vidi ne vidi koliko su Beograd i Srbija danas drugačiji i stabilniji, perspektivniji. Mnogi se vraćaju iz inostranstva, dolaze mladi ljudi, otvaraju se nove firme - kaže Šapić.

Često su puna usta političkim protivnicima o školama i vrtićima, kaže on.

- Šta ćemo učiti decu u vrtićima ako oni preuzmu Beograd. Da bata i seka nisu bata i seka, već dete 1 i dete 2. Da nema mame i tate, već roditelja 1 i 2. Hoćemo ih učiti da je srpski narod genocidan. Hoćemo li da ih učimo da treba da zatvorimo odnose sa našom pravoslavnom braćom sa istoka. Hoćemo li ih učiti da KiM nisu deo Srbije - kazao je on.

Dok mi vodimo Beograd i Srbiju, Kosovo i Metohija su uvek deo Srbije, kazao je Šapić.

- Kako mi možemo da ulazimo u Evropu, kada smo njen deo, krvlju su je branili naši đedovi. Nema šta mi da ulazimo, mi smo deo nje i kreiramo njene vrednosti. Situacija u kojoj se danas nalazi Srbija je izuzetno teška. Kako zbog geopolitičkih dešavanja, tako i zbog onoga što su uradili oni koji su nas vodili prethodne generacije - kaže on.

Ističe da dobro zna koliko važnu ulogu predsednik Vučić ima, da je stalno između čekića i nakovnja, i da i pored svega vodi državu putem prosperiteta.

- I zato poštovani predsedniče, ja vam verujem, i narod vam veruje. Vodite nas u sigurnu budućnost, zato što ne smemo da stanemo. Živeo Beograd, živela Srbija - zaključio je Šapić.

17.30 - Nikolićevo obraćanje

Osnivač SNS Tomislav Nikolić rekao je da Srbija mora da nastavi kao i do sada, do pobede.

- Srbija ne sme da stane. Sve osim pobede SNS je kockanje sa sudbinom Srbije. Kada smo pobedili 2012 godine, polažući zakletvu, rekao sam da želim Srbiju ujedinjenu u borbi za bolji život, kuću koja ima vrata i na istoku i zapadu - rekao je.

Nikolić je napomenuo da želi Srbiju oslobođenu od straha od sutrašnjice.

- Vi niste odstupili ni od jedne ideje koja me je vodila u politici. Izlagali su podsmehu moje tvrdnje da će nas EU staviti pred izbor. Danas je taj zahtev jasno pred vama, čak je i izrečen ultimativno, da se odreknemo Rusije. Znam da nećete popustiti. U vas gledaju naši preci, od vas zavisti budućnost naše dece - izjavio je.

Vučiću je poželeo dobro zdravlje i mnogo godina na čelu Srbije, da bi deca imala miran san.

17.15 - Vučevićevo obraćanje

Predsednik SNS Miloš Vučević kaže da su u nedelju 17. decembra pred građanima važni i sudbonosni, ali laki i jednostavni izbori.

- Pred građanima će biti oni koji su opljačkali našu privredu, koji su poništili sve što smo stvarali decenijama. Oni koji su nas osramotili, obezvredili naše vrednosi, i ukrali budućnost naše dece - poručio je.

Vučević dodaje da sa druge strane stoji samo lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane.

- Motor razvoja, koji ovu zemlju vodi napred. Nećemo se vratiti u godine žute elite, kada su pljačkali Srbiju. Tada je svima bilo loše, samo njima, maloj grupi koju i danas vodi Dragan Đilas, je bilo bolje. Jedini odgovor je pobednička lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" - rekao je.

Napominje da posle vlade koju bi formirala opozicija ne bi ostao kamen na kamenu.

- To bi bio nokaut za srpsku državu i poraz naših nacionalnih interesa. To bi bio poraz za sve nas. Zato razumem predsednika Vučića kada kaže da ne vidi kako bi racionalno moglo da se sarađuje sa tom vladom nacionalne propasti - dodaje Vučević.

Kaže da Srbija ne sme da stane zato što naš narod ima pravo na državu, mir, stabilnost, bolji život i budućnost.

- Mi vam garantujemo, da ćemo dati i poslednji atom naše snage da zajednički ostvarimo tu viziju. Zato narode, 17. decembra olovke u ruke, idemo da glasamo i da pobedimo. Samo jedan izbor, jedna opcija, jedna lista. Broj 1, "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane". Do konačne pobede, živeli - poručio je Vučević.

17.09 - Počeo skup

Intoniranjem himne Bože pravde počeo je veliki skup u Areni, nakon dolaska Vučića.

17.07 - Vučić stigao u Arenu

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Arenu, gde su ga pozdravile desetine hiljada građana povicima "Aco, Srbine" i aplauzom.

16.41 - Ogroman broj ljudi i dalje ispred Arene. U samoj Areni je sve spremno za početak skupa, i emitovan je kratak promo film u kom su prikazane lepote naše zemlje.

16.33 - "Aco, Srbine" odjekuje sa tribina.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Beogradska Arena, predizborni skup SNS

 

16.21 - Predstavnici SNS među kojima su i Maja Gojković, Tomislav Nikolić, Vladimir Đukanović, Petar Petković, Mihailo Jovanović, Darija Kisić, Jelena Tanasković, Aleksandar Martinović, Nebojša Bakarec, Boško Ničić, Dejan Ristić, i mnogi drugi.

Dok desetine hiljada ljudi iščekuju Vučića, sa tribina odjekuje "Aco Srbine".

Iako je Arena već puna ljudi, hiljade ostalje ispred u iščekivanju početka skupa.

16.10 -  Ana Brnabić stigla na skup. Ona je razgovarala sa građanima i članovima stranke u iščekivanju obraćanja predsednika Vučića i predsednika SNS Miloša Vučevića.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Beogradska Arena, predizborni skup SNS

 

Milenko Jovanov je pred početak skupa rekao da očekuje od građana da veruju svojim očima.

- Da vide rezultate, da se Srbija zaista promenila na bolje. Zaista vidimo sve što je urađeno, i želim da građani podrže borbu za Srbiju. Za nezavisnu Srbiju koja sama donosi svoje odluke - rekao je Jovanov.

Premijerka Ana Brnabić stigla je na skup u Areni koja se konstantno puni ljudima.

16.00- Ispred Arene u Beogradu već se okupljaju građani koji su došli da podrže listu "Srbija ne sme da stane".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (21)

Loading
Maza

02.12.2023 16:20

I sad anska kažu da Vučić i SNS nemaju podršku. A ta podrška će se pokazati i glasovima nakon izbora.

Marija

02.12.2023 16:25

Ogroman broj ljudi je uz sadasnju vlast jer je odgovornost i rad vidan pozitivnim efektima i rezultatima ono sto ce uvek imati podrsku naroda.

Joka

02.12.2023 16:27

Ovom coveku skinuti kapu bravoo sve stize

Jovan

02.12.2023 16:32

Srbija poslednjih 10 godina vodi odgovornu politiku koja je donela mnogo dobrih rezultata. Zato narod podržava SNS.