Ministar Dačić sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Ruske Federacije

Autor:

Vesti

30.11.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na marginama 30. Ministarskog saveta OEBS u Skoplju prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić imao je kraće bilateralne susrete sa šefovima diplomatija država članica OEBS.

Ministar Dačić sa šefovima diplomatija Austrije, Izraela, Mađarske i Ruske Federacije

Foto: Ministarstvo spoljnjih poslova

Pored razmatranja bilateralnih pitanja, Ivica Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom razmenio mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se trenutno OEBS kao organizacija suočava, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, kako bi organizacija nastavila sa funkcionisanjem.

Šef srpske diplomatije je u prijateljskom razgovoru sa  ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom razgovarao o evropskim integracijama Srbije, trenutnoj situaciji u regionu, kao temama od  zajedničkog interesa.

U razgovoru sa šefom diplomatije susedne Mađarske Peterom Sijartom, Dačić je razmenio mišljenje o predstojećim zajedničkim aktivnostima, ali i o stanju u OEBS i mogućnostima za donošenje odluka koje će omogućiti nastavak funkcionisanja ove organizacije koja okuplja 57 zemalja.

Dačić je na marginama ministarskog sastanka OEBS imao priliku da se kratko susretne i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Koenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading