OČEKUJE SE VIŠE OD 70 DELEGACIJA! Otvaranje 30. ministarskog sastanka Oebsa u Skoplju - među prisutnima i Ivica Dačić!

Autor: S.B.

Vesti

30.11.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarski savet Oebsa, istorijski događaj za Severnu Makedoniju.

OČEKUJE SE VIŠE OD 70 DELEGACIJA! Otvaranje 30. ministarskog sastanka Oebsa u Skoplju - među prisutnima i Ivica Dačić!

Foto: Tanjug-J.Ilić

Danas se u Skoplju otvara 30. Ministarski savet Oebsa, što predstavlja jedan od najznačajnijih međunarodno-političkih događaja u istoriji Severne Makedonije.

Otvaranje Saveta će obeležiti obraćanje ministra spoljnih poslova i aktuelnog predsedavajućeg OEBS-a Bujara Osmanija, dok će uvodno obraćanje održati i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Dimitar Kovačevski. Osim toga, na otvaranju će se obratiti i predsednica Parlamentarne skupštine Oebsa Pia Kauma, kao i generalni sekretar Oebsa Helga Šmit.

Jedan od srodnih tematskih događaja u okviru Saveta ministara Oebsa biće potpisivanje Deklaracije o borbi protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi kroz vraćanje imovine i korišćenje digitalizacije. Pored ministra Osmanija, ovu Deklaraciju će potpisati i ministri za spoljne poslove Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije - Ivica Dačić, Elmedin Konaković, Filip Ivanović i Igli Hasani.


Pored potpisivanja Deklaracije, u okviru Saveta ministara Oebsa biće održani i događaji posvećeni obezbeđivanju odgovornosti i povratku zatočenih ukrajinskih civila, kao i razmatranju uticaja klimatskih promena na bezbednost ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading