LAVROV PONIŽEN I BOJKOTOVAN! Izjave ruskog ministra izazvale haos u Skoplju, pomenuo i Kosovo! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.11.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije na OEBS-u bojkotovan.

LAVROV PONIŽEN I BOJKOTOVAN! Izjave ruskog ministra izazvale haos u Skoplju, pomenuo i Kosovo! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanosk

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je na izjavio da se Organizacija za evropsku bezvednost i saradnju (OEBS) nalazi na ivici propasti i da je Zapad taj koji ubija šanse za oživljavanje te organizacije. On je to rekao na samitu OEBS-a u Severnoj Makedoniji, prenosi Rojters.

On je dodao i da su perspektive organizacije nejasne, kao i da je organizacija još 1999. godine uništena, prenosi Sputnjik.

- Činilo se da je završetak bipolarne konfrontacije lišilo smisla postojanje atlantske Alijanse. Države NATO i EU uništile su vojno-političku dimenziju OEBS-a. NATO je 1999. godine izvršio neprikrivenu, grubu agresiju na Jugoslaviju, članicu OEBS-a i UN. A 2008. godine, kršenjem rezolucije 1244 SB UN i principa o nepovredivosti granica u Evropi iz Helsinškog završnog akta, Srbiji je oteto Kosovo bez ikakvog referenduma - istakao je Lavrov i podsetio da Helsinkiški završi akti kroz nešto više od godinu dana navršiti 50 godina.

 

 

- S tim u vezi, sa žaljenjem možemo da kažemo da OEBS ovu godišnjicu dočekuje u žalosnom stanju, i perspektive su mu nejasne.

Ruski ministar se osvrnuo i na sankcije koje je Zapad u neverovatnoj količini uveo Rusiji.

- U nastojanju da sruše rusku ekonomiju, Sjedinjene Države i njihovi evropski sateliti uveli su hiljade sankcija Rusiji, čime su stavili tačku na široku praktičnu saradnju između Istoka i Zapada u našem nekada zajedničkom regionu - rekao je on i dodao da se stiče utisak da je EU napustila prvobitne ciljeve svojih kreatora o poboljšanju blagostanja zemalja članica i pretvorila se, u velikoj meri naporima briselske birokratije, u agresivan geopolitički projekat.

 

 

Ministri bojkotovali Lavrova

Ministri spoljnih poslova pojedinih zemalja učesnica današnjeg samita OEBS-a, bojkotovali su obraćanje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova. Ustali su i napustili konferencijsku salu pred njegovo obraćanje.

Takođe, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vidi da Lavrov na putu do svog mesta nikoga nije pozdravio niti mu je neko od olega prišao.

Jedino je pozdravio ministra spoljnih poslova San Marina Luku Bekarija, koji prema protokolu sedi sa desne strane od delegacije Ruske Federacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Đeljana

30.11.2023 19:41

A ko su pa oni da bi se on sa njima ko su pa oni da bi se on sa njima pozdravio?sitni miševi koji nisu vredni njegove pažnje.

Milica Zaslepnica

01.12.2023 08:51

@Đeljana - Tako je majstore!