KURTI JAVNO PRIZNAO: Zajedno sa Osmani pravi terorističku organizaciju usred Evrope

Autor:

Vesti

27.11.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti je rekao da je vlada u Prištini za manje od tri godine udvostručila budžet za odbranu, utrostručila ulaganja u naoružanje i učetvorostručila obuku i školovanje oficira i vojnika u inostranstvu.

KURTI JAVNO PRIZNAO: Zajedno sa Osmani pravi terorističku organizaciju usred Evrope

Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas na obeležavanju Dana kosovskih snaga bezbednosti (KBS) u kasarni "Adem Jašari" u Prištini da je ta formacija naslednica terorističke OVK.

Kurti je rekao da je vlada u Prištini za manje od tri godine udvostručila budžet za odbranu, utrostručila ulaganja u naoružanje i učetvorostručila obuku i školovanje oficira i vojnika u inostranstvu, prenosi Koha.

Dodao je da je na obuku u inostranstvo za manje od 32 meseca poslato 3.459. Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je da je 27. novembar dan ponosa za sve građane, jer se, kako je navela, sećaju "žrtve naroda kako bi došao dan kada Kosovo ima svoju vojsku".

Dodala je da će biti uloženi napori da se stvore što bolji uslovi za vojnike, kako bi oni bili motivisani da služe u KBS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading