''NADA SE DA ĆE DOĆI NJEGOVIH PET MINUTA!'' Udruženje filmskih glumaca Srbije žustro osudilo Bjelogrlića: Ne bira sredstva, ''ujeda'' i levo i desno!

Autor:

Vesti

24.11.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon brojnih uvreda na račun svojih kolega glumaca, koje je izneo Dragan Bjelogrlić, oglasilo se Udruženje filmskih glumaca Srbije.

''NADA SE DA ĆE DOĆI NJEGOVIH PET MINUTA!'' Udruženje filmskih glumaca Srbije žustro osudilo Bjelogrlića: Ne bira sredstva, ''ujeda'' i levo i desno!

Foto: ATA Images, instagram.com/tanja_savic_private

Udruženje filmskih glumaca Srbije, na čijem čelu stoji Rastko Janković, oglasilo se povodom izjava i uvreda na račun glumaca, Dragana Bjelogrlića, oštro osuđujući njegovo iznošenje neistinitih činjenica i kršenje etičke profesionalne norme.

Njihovu izjavu prenosimo u celosti:

Povodom insinuacija, blaćenja, diskvalifikacija, kao i zbog neistinitih, neodgovornih i omalovažavajućih izjava kolege Dragana Bjelogrlića o Udruženju filmskih glumaca Srbije i njegovim članovima, u emisiji ''Utisak nedelje'' od 19. novembra 2023. autorke, takođe glumice, koleginice Olje Bećković, Predsedništvo UFGS prinuđeno je da reaguje u cilju zaštite integriteta, imena, ugleda najstarije glumačke organizacije u Srbiji koja postoji od 1968 godine.

U pomenutom političkom tok šou, Bjelogrlić je u svom politikantskom predizbornom nastupu izneo niz uvreda na račun naših članova, deleći ih na bitne i nebitne, na ozbiljne i neozbiljne, na značajne i beznačajne, čime je prekršio kodeks javne reči i sve etičke profesionalne norme. Uz plasiranje neistinitih činjenica – da vlast koju on grozničavo želi da svrgne ''iz redova članstva UFGS delegira svoje poslušnike za razne upravne odbore kao i Savet REM-a'' – što je ordinarna laž. UFGS kao reprezentativno udruženje u kulturi, osim staleških pitanja glumačke profesije, ne bavi se politikom i nema nikakve veze sa bilo kojom političkom organizacijom, niti na bilo koji način delegira svoje članove u upravne odbore – a pogotovo nikada nije imalo nikakav upliv u sastav čanova saveta REM-a.

U svojoj ''blistavoj'' karijeri slobodoumnog džokera opozicije i tzv borca protiv nasilja koji brani čast pesnicama, Bjelogrlić je kao neustrašivi jurišnik za ljudska prava, demokratiju i slobodu govora – jedan od retkih glumaca koji je sladostrasno uplovio u političke vode nadajući se da će doći njegovih pet minuta. Ako je to njegov izbor – mi mu želimo sve najbolje. Samo neka nas ostavi na miru. Beskonačno trudeći se da unese razdor i destrukciju u sve moguće pore filmske umetnosti i industrije, kao i glumačke branše kojoj patološki želi, zarad ličnih interesa, da se nametne kao lider – Bjelogrlić ne bira sredstva kojim bi uništio, rasformirao ili stavio pod kontrolu UFGS. A pošto mu to ne polazi za rukom -  ''ujeda'' i levo i desno. Njegovo destruktivno političko delovanje nema nikakve dodirne tačke niti sa umetnošću, niti sa glumačkom profesijom. Razumemo njegovu ličnu frustraciju i potrebu da se dodvori svojim gazdama i sponzorima – ali mu savetujemo i ovom prilikom poručujemo da mimoiđe naše udruženje koje će uprkos bahatom bojkotu Filmskih susreta na čijem je on čelu – nastaviti da poštuje branšu, da ceni sve kolege koje su nama jednake i da radi za dobrobit svakog našeg člana i srpske audio-vizuelne umetnosti u celini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (28)

Loading
Mahatma

24.11.2023 13:39

Dostojanstven odgovor ovom samoproglašenom opozicionom mesiji iz kojeg izbija najgrđe moguće licimerje.

Sonja

24.11.2023 13:50

Bijelogrliću nikada dosta, alav i bezobrazan.

Ivana

24.11.2023 13:52

Kakav bezobziran čovek...

Nebojša

24.11.2023 14:02

Bjelogrlić je poznat po iznošenju neistina, pogotovo kada ga Šolak dobro plati za to.