PREDSEDNICI NA CEREMONIJI POTPISIVANJA NIZA MEMORANDUMA! Saradnja u oblasti nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija između Srbije i Kipra!

Autor:

Vesti

23.11.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za saradnju dve zemlje održan je pre potpisivanja sporazuma, a prisustvovali su mu predsednici Aleksandar Vučić i Nikola Hristodulidis.

PREDSEDNICI NA CEREMONIJI POTPISIVANJA NIZA MEMORANDUMA! Saradnja u oblasti nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija između Srbije i Kipra!

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Vlade Srbije i Republike Kipra potpisale su danas u Beogradu tri važna sporazuma o saradnji u oblastima nauke, obrazovanja i diplomatskih akademija.

Potpisivanje ovih memoranduma održano je u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Nikos Hristodulidisa, što pokazuje značaj koji obe države pridaju ovoj saradnji.


Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Konstandinos Kombos potpisali su Memorandum o razumevanju o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipra. Ovaj sporazum ima za cilj jačanje saradnje i razmene iskustava u oblasti diplomatije, što će doprineti unapređenju odnosa između dve zemlje.

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr


Drugi memorandum, potpisan između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i Podministarstva za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kipra, fokusiran je na saradnju u oblasti nauke, inovacija i narednih tehnologija. Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović i ministar spoljnih poslova Kipra Konstandinos Kombos potpisali su ovaj sporazum, koji će omogućiti razmenu znanja i tehnologija između dve zemlje.

Treći sporazum, potpisan između Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Republike Kipar, ima za cilj unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja. Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministar prosvete, sporta i omladine Atina Mihailidu potpisali su ovaj memorandum, koji će doprineti razmeni iskustava i unapređenju obrazovnih programa u obe zemlje.

Savet za saradnju dve zemlje održan je pre potpisivanja sporazuma, a prisustvovali su mu predsednici Aleksandar Vučić i Nikola Hristodulidis. Ovo je još jedan primer dobre saradnje i prijateljstva između Srbije i Kipra, koje se tradicionalno neguju.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Cedomir

23.11.2023 12:53

Svaka saradnja koji nam koristi je uvek dobrodošla.Srbija je slobodarska zemlja koja je otvorena za svaku saradnju!

petra

23.11.2023 12:53

Ova saradnja je veoma vazna za obe strane i predsednici su svojim prisustvom to i potvrdili!

Maja

23.11.2023 12:58

Verujem da će obe zemlje imati koristi u sve 3 oblasti.

Cedomir

23.11.2023 12:58

Kipar se pokazao kao dosledan i pravi prijatelj Srbije,jačanje saradnje je na obostranu korist!