PREDSEDNIK KIPRA SLETEO NA BEOGRADSKI AERODROM! Topli doček mu je proredio Ivica Dačić - kasnije sastanak sa predsednikom Vučićem (FOTO)

Autor:

Vesti

22.11.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kipra Nikos Hristodulidis stigao u Srbiju za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje sa Srbijom.

PREDSEDNIK KIPRA SLETEO NA BEOGRADSKI AERODROM! Topli doček mu je proredio Ivica Dačić - kasnije sastanak sa predsednikom Vučićem (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/ivica.dacic.rs/

Predsednik Kipra, Nikos Hristodulidis, danas je započeo svoju dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji. Kako je saopšteno, predsednik je stigao u 13 časova na beogradski aerodrom, gde ga je dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na Instagramu, Dačić je u opisu fotografija sa dočeka napisao da je "uveren da će ova poseta dodatno učvrstiti prijateljske odnose i saradnju između naših zemalja". Osim toga, potvrdio je da će se predsednik Hristodulidis sastati sa najvišim zvaničnicima Srbije.

Svečani doček predsednika Kipra biće održan u 14 časova ispred Palate Srbija, gde će mu se pridružiti i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Nakon toga, u 15.20 časova, očekuju se izjave obojice predsednika za novinare.

 

 


U nastavku posete, predsednik Kipra će se sastati i sa predsednikom Skupštine Srbije, Vladimirom Orlićem. Ovo će biti prilika da se razgovara o unapređenju saradnje između dve zemlje, kao i o aktuelnim pitanjima na regionalnom i međunarodnom nivou.

Osim političkih tema, predsednik Hristodulidis će imati i sastanke sa privrednicima, kako bi se razmotrile mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje između Kipra i Srbije. Kako je saopšteno, Kipar je već jedan od značajnih investitora u Srbiji, a cilj je da se ta saradnja dalje produbi i razvije.

Na kraju posete, predsednik Kipra će posetiti i spomenik Svetom Savi u Beogradu, gde će položiti venac i izraziti počast srpskom narodu i njegovom duhovnom lideru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (47)

Loading
Nina

22.11.2023 13:56

Predsednik Kipra je srdačno dočekan u Srbiji.

Lola

22.11.2023 13:57

Nadam se da će Srbija i Kipar imati i dalje dobru saradnju.

Mina

22.11.2023 13:58

Kipar je prijatelj Srbije.Ocekujem da će nakon sastanka lidera dve zemlje biti dobrih vesti .

Sale

22.11.2023 13:58

Verujem da će se predsednik Kipra osećati kao kod kuće