HRVATSKI DIPLOMATA PERSONA NON GRATA U SRBIJI: Šnajder grubo izašao iz okvira diplomatskih normi

Autor:

Vesti

20.11.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je izrazilo žaljenje zbog postupanja Šnajdera u proteklom periodu.

HRVATSKI DIPLOMATA PERSONA NON GRATA U SRBIJI: Šnajder grubo izašao iz okvira diplomatskih normi

Foto: pixabay.com

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da proglasi prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, g. Hrvoja Šnajdera, za persona non grata. Ova odluka je doneta u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose.

Tokom svog profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji, Šnajder je prekršio navedenu Konvenciju i grubo izašao iz okvira diplomatskih normi. Zbog toga je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije uručilo diplomatsku notu ambasadoru Republike Hrvatske, g. Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je izrazilo žaljenje zbog postupanja Šnajdera u proteklom periodu, koje nije doprinelo unapređenju bilateralnih odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i miru i stabilnosti u regionu, prenosi Kurir.

Ova odluka je još jedan primer loših odnosa između dve susedne države, koje su u prošlosti imale mnogo nesuglasica i sukoba. Ipak, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije izražava svoje očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja i ostvarivanju zajedničke evropske budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading