REDNI BROJ 1! Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane"!

Autor:

Vesti

17.11.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić- Vojvodina ne sme da stane.

REDNI BROJ 1! Proglašena izborna lista "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane"!

Foto: FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ/ bs

Pokrajinska izborna komisija je na današnjoj sednici proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane", koja će biti pod rednim brojem 1 na izborima za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine raspisanim za 17. decembar 2023. godine.

Ova lista je podnela Koalicija "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane", koja je predložila 120 kandidata za poslanike, što je najmanje polovina od ukupnog broja poslanika koji se bira.


Nakon proglašenja izborne liste, Komisija je donela Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana u prošireni sastav Pokrajinske izborne komisije. Ovo je bilo neophodno s obzirom na to da je Koalicija "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane" predložila veliki broj kandidata.

U saopštenju Pokrajinske izborne komisije se navodi da je Koalicija "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane" jedini podnosilac ove izborne liste, što je neobično s obzirom na to da se obično više političkih stranaka udružuje u koalicije za izbore.

Takođe, ova izborna lista nosi ime po aktuelnom predsedniku Srbije, što je još jedna zanimljiva činjenica. To pokazuje da je lider ove koalicije, Aleksandar Vučić, i dalje veoma popularan među biračima u Vojvodini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (45)

Loading
Sara

17.11.2023 19:10

U svim krajevima Srbije, ocekujem pobedu izborne liste Aleksandra Vucica

Mitarpavlovic

17.11.2023 19:11

Idemo do pobede 17 decembra.

Danka

17.11.2023 19:11

Не сме, неће и не може! Само напред!

Nina

17.11.2023 19:13

SNS je pod rednim brojem jedna. Jer Vojvodina će se razvijati i napredovati samo pod vođstvom SNSa.