BJELA PRIZNAO: Pretukao sam Gagu zbog mejla!

Autor:

Vesti

16.11.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudu predložen uvid u poruku u kojoj je Bjelogrlić nudio mito Antonijeviću.

BJELA PRIZNAO: Pretukao sam Gagu zbog mejla!

Foto: Republika

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je saslušan glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić koji je 23. avgusta 2021. pretukao reditelja Predraga Gagu Antonijevća u niškom hotelu Ambasador. On je potvrdio da s s Antonijevićem sukobio znog mejlova.

Nemanja Aleksić, advokat Predraga Antonijevića, rekao je da je Bjelogrlić ostao pri ranije datom iskazu, ali nije dao izlaganje u celini, već je pružio razjašnjenja na određena pitanja.

- U njegovom ranijem iskazu, Bjelogrlić je objašnjavao genezu odnosa s Antonijevićem. Tada je rekao da je Antonijević izašao u javnost s pričom da muje Bjelgorlić poslao neki navodni mejl. Zato sam ga pitao šta mu to znači "navodni mejl" i da li ga je on zaista poslao. Bjelogrlić je obrazložio da je pod tim podrazumevao da nije poslao nikakav mejl. Ja sam nakon toga predložio da se u dokaznom postupku izvede dokaz uvidom u taj mejl, kako bi se ispitala verodostojnost iskaza okrivljenog Bjelogrlića. Sud će o tome odlučiti na nekom od narednih pretresa - naveo je Aleksić.

Podsetimo, Antonijević je ranije za Srpski telegraf  istakao da je dokazana verodostojnost mejlova u kojima muje Bjelogrlić nudio mito da izdejstvuje finansijsku podršku filmu "Jesen samuraja" . Odnosno, Bejloglić je predlagao podelu novca ako Antonijević, kao član komisije Filmskog centra Srbije, "izboksuje" pare za njegov film. Ponudu je izneo u mejlu, uz napomenu Antonijeviću da poruku obavezno izbriše kada je pročita. Prema njegovoj zamisli, njih dvojica podelili bi oko 40 odsto novca Filmskog centra Srbije namenjenog tom filmskom ostvarenju. Pošto je reditelj ovo glatko odbio, Bjelogrlić ga je uzeo na zub. Antonijević je dao mejlove na veštačenje i sudski veštak iz Srbije je potvrdio autentičnost. 

- Takođe, da ne bi postojala sumnja, veštačenje sam uradio i u Americi. Radio ga je sudski veštak iz FBI, koji je sada u penziji, a rezultat je pokazao isto, da je sve autentično i da je mejlove slao Bjelogrlić - kazao je za naš list Antonijević koji je naglasio i da je njegovo odbijanje da učestvuje u korupciji bilo razlog napada.

I ranije bilo incidenata s nasiljem

Advokat Aleksić pitao je Bjelogrlića da li je ranije bio procesuiran zbog nekih elemenata nasilja, ali on nije dao jasan odgovor.

- Ukazao da je postojao neki incident koji datira iz ranijeg vremena, i da je tim povodom on s grupom bio pozivan. Međutim nije precizirao o kome se radi, zašto je bio pozivan, i u kom svojstvu - rekao je Aleksić.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Danka

16.11.2023 17:50

Насилник првог реда.

Gazda paja

16.11.2023 20:42

Veliki heroj mali čovek uzasan glumac...ako ovakvi predstavljaju opoziciju vucic ima 100 godina da vlada

Milica

16.11.2023 21:50

Bjelogrlić je licemer nad licemerima. Pretukao je kolegu a protestvuje "protiv nasilja".

Aleks

16.11.2023 21:54

Dno od coveka. Svakim danom se sve vise i vise bruka.