DEJAN BULATOVIĆ RASKRINKAO PROTESTE POLJOPRIVREDNIKA: Politički motivisane blokade, cilj je destabilizacija države! Poljoprivrednici, ne slušajte Đilasa!

Autor:

Vesti

13.11.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljoprivrednici su blokirali najmanje sedam puteva u Srbiji i pored ogromnih izdvajanja za ovaj sektor

DEJAN BULATOVIĆ RASKRINKAO PROTESTE POLJOPRIVREDNIKA: Politički motivisane blokade, cilj je destabilizacija države! Poljoprivrednici, ne slušajte Đilasa!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dejan Bulatović, kandidat za narodnog poslanika na listi "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane", proteste poljoprivrednika ocenio je kao politički motivisane.  

Foto: TV Pink

Dejan Bulatović upozorava na prave ciljeve protesta

- Rebalansom budžeta koji je usvojen, Ministarstvu poljoprivrede predviđen je dodatak u iznosu od 34 milijarde dinara. Prema tome, po prvi put u istoriji budžet ovog ministarstva iznosi rekordnih 114, 4 milijarde dinara, što je jasan pokazatelj da Vlada Srbije poljoprivredu smatra jednim od nosećih stubova razvoja naše zemlje. Dakle, jasno je da su ovi protesti poljoprivrednika potpuno politizovani i da nemaju utemeljenje u problemima, već u manipulativnom pokušaju da se u predizbornoj kampanji baci ljaga na Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića - poručio je Bulatović. 

Navodi i da smo "svedoci da je Ministarstvo poljoprivrede, kao nikad ranije, pokazalo brigu za poljoprivrednike iz cele Srbije."

- Subvencije po hektaru povećane su sa 9.000 na 18.000 dinara. Premija po litri mleka povećana je sa prošlogodišnjih 10 na 19 dinara i isplate za mleko i zemljište su u toku. Ukinuto je ograničenje po kome su mleko mogli da predaju samo stočari koji imaju tri i više krava. Sada svako ko se bavi mlečnim govedarstvom može da predaje mleko. Povećana su davanja po grlu sa 25.000 na 40.000 dinara, a povećana su i davanja za krmače sa 15.000 na 18.000 dinara. Dogovorena je refakcija za dizel gorivo, što znači da će biti ukinute akcize na gorivo za poljoprivrednike. Bitan podatak je i da je zaustavljeno dalje širenje afričke kuge svinja - navodi. 

Prema Bulatovićevim rečima, Vlada Srbije je sprovela niz dugoročnih i kratkoročnih mera finansijske pomoći za čitavu poljoprivredu.

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Lider SSP Dragan Đilas

- Međutim, ove mere ne važe u čuvenom "krugu dvojke" iz koga Dragan Đilas ne izlazi, pa smo svedoci još jednog njegovog malignog, manipulativnog pokušaja da naudi Srbiji preko svojih glasnogovornika sa jedne od lista koje je sastavio, koji pozivaju na bunt poljoprivrednika. Ono što Dragan Đilas ne zna, jeste da je poljoprivreda ozbiljan i važan segment razvoja, a ne fontana želja i time što pokušava da manipuliše poljoprivrednicima, jasno stavlja do znanja da on degradira ljude koji žive od svog poštenog rada i koji hrane ovu zemlju. Pozivam i apelujem na poljoprivredna udruženja da ne podležu manipulacijama Dragana Đilasa i njegovih izbornih lista, već da im na prvom mestu ostanu Srbija, njihove porodice i zemlja od koje žive- zaključio je Bulatović.
 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Nebojša

13.11.2023 14:51

Ove proteste vode profesionalni protestanti koji su plaćeni za to.

Una

13.11.2023 14:54

Narod treba da se urazumi i da sagleda činjenice, ne treba da dozvolimo da Djilas manipuliše sa nama i da nas ponovo iskoristi za lično bogaćenje preko grbače naroda.

Pedja

13.11.2023 14:55

Briga Djilasa za poljoprivrednike, namerno uzurpira narod ne bi li destabilizovao državu i to je jasno kao dan.

Ljilja

13.11.2023 15:17

Svaka stranka ima svoje glasače pa tako i opozicija koja koristi te svoje glasače za zloupotrebu kako bi se oni osvetili državi.