NASILNO HOĆE VUČIĆEVU MAJKU NA POLIGRAF! Pozivi na linčovanje, smrtne uvrede - dokle ova opozicija ide?! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.11.2023

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi na predsednika Aleksandra Vučića ne prestaju.

NASILNO HOĆE VUČIĆEVU MAJKU NA POLIGRAF! Pozivi na linčovanje, smrtne uvrede - dokle ova opozicija ide?! (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Drastičan porast uvredljivih i provokativnih poruka na društvenoj mreži Twitter upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izazvao je zabrinutost i kontroverze kako u zemlji, tako i širom sveta. Ove poruke, neki tvrde, predstavljaju vrhunac u neprijateljskom govoru i predstavljaju izazov za slobodu izražavanja i civilizovano političko raspravljanje.

Oštra kritika na društvenim mrežama često je sastavni deo političkog diskursa, ali poslednjih dana se pojavio talas uvredljivih komentara koji su prevazišli granice uobičajenog političkog dijaloga. U mnogim tweetovima, predsednik Vučić je izložen vređanju, omalovažavanju i pretnjama njegove porodice.

Foto: Printsrkin

 

Među najšokantnijim porukama, korisnici Twittera pozivali su se na lokalne medijske izvore i molili da se nastavi "maltretiranje" Vučićeve porodice, čak i iznošenje lažnih tvrdnji o njima. U nekim slučajevima, tviteraši su predložili da se izvede poligrafski test nad predsednikovom majkom, što je naišlo na oštru osudu od strane mnogih pravnika i ljudi za ljudska prava.

Foto: Printsrkin

 

Osim toga, kritičari su istakli činjenicu da su neki od ovih tweetova upućivali optužbe na osnovu inicijala članova Vučićeve porodice, što je izazvalo dodatnu zabrinutost u vezi sa zaštitom privatnosti i sigurnošću.

Reakcija na ovu pojavu bila je podeljena. Dok su neki branitelji slobode govora tvrdili da je ovo izraz demokratskog prava na kritiku i protest, drugi su upozoravali da pretnje i vređanje nisu prihvatljivi u političkom diskursu i da takav govor može doprineti polarizaciji i nasilju.

Republika

Foto: Printsrkin

 

Predstavnici vlasti su osudili ovakve poruke i nazvali ih "fašizmom" i "nečuvenim progonom", ističući da nijedan politički lider ne bi trebalo da bude izložen ovakvom stepenu mržnje i pretnji. Naveli su i da će preduzeti odgovarajuće mere kako bi se identifikovali i kaznili odgovorni za takav govor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (58)

Loading
Ljubicica

09.11.2023 09:24

Јасно као дан! Али узалуд им погана намера! Зна се ко ову земљу свим срцем својим брани.

Ana

09.11.2023 09:25

Strasno, napadi na Vucievu majku su nedopustivi.

Ana

09.11.2023 09:26

Opozicija je ovim sramnim postupkom dotakla dno.

Ana

09.11.2023 09:27

Vredjanje je nedopiativo i za svaku osudu.