OPOZICIJA SAMO GLEDA KAKO DA MI UVREDI MAJKU! Vučić: Brutalne uvrede, neistine i ništa više od toga je sve što imaju da ponude

Autor:

Vesti

08.11.2023

18:15 >> 18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gost "Vesti" na TV Prva.

OPOZICIJA SAMO GLEDA KAKO DA MI UVREDI MAJKU! Vučić: Brutalne uvrede, neistine i ništa više od toga je sve što imaju da ponude

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na televiziji "Vesti" na TV Prva, gde se suočava sa najaktuelnijim temama koje se tiču zemlje.

Komentarišući izveštaj Evropske komisije, Vučić kaže da ima dobrih stvari i da misli da je važno da u 31 od 34 poglavlja se primetuje napredak.

- Važno je zbog naše demokratije da se vidi pomak u medijskoj sferi - kazao je on.

Kaže da se prepreke i teškoće uglavnom vezuju za Kosovo i Metohiju i kaže da ne treba očekivati nikakve revolucionarne promene. Ne treba tu očekivati nikakve revolucionarne promene, ističe Vučić.

Dodaje da je važno da idemo napred na "evropskom putu", ali i da sačuvamo naše državne i nacionalne interese. 

- Radostan sam zbog vesti o smanjivanju stope inflacije na 8,5 posto već za oktobar. To su velike stvari - rekao je Vučić.

Najavio je dodatni plan i za sledeću godinu i dvocifreno povećanja plata u javnom sektoru.

- Što se zime tiče, ako nam Bugari ne budu pravili problem, mislim da zime u Srbiji neće biti. Verujem da ćemo napraviti jedan dodatni plan koji građani mogu da očekuju. Mi ćemo već u narednih mesec i po dana, pre kraja godine, izaći sa novim planom za sledeću godinu, kada će ljudi znati kolika će povećanja biti u javnom sektoru, to će biti dvocifrene brojke, ali i oko minimalne zarade. Sa daljim rastom životnog standarda ćemo upoznati građane - istakao je.

Kaže da nema ništa protiv razvoja zemalja u regionu.

Ni ne treba da bežimo od svog komšiluka, od BiH, Albanje, Hrvatske, Crne Gore, ni od koga. Tu je budućnost mnogo više, nego u mnogim zemljama EU. Samo što ja gledam mnogo dalje, šta će biti za 20 i 30 godina. Ovaj deo Evrope koji nazivaju Zapadnim Balkanom će da bude moto razvoja. Ne treba da se sekiramo, samo treba da radimo, guramo napred, razmišljamo o našim penzionerma, povećanja penzija, prekosutra je poslednji dan kad će oni dobiti prvi deo povećanja od 5 odsto, pre kraja meseca krećemo sa 20.000 dinara poklonom za starije sugrađane. Mi smo bili "krivi" jer su plate krenule ubrzano da rastu, a ne mogu da rastu dvostruko brže od penzija, tako da će i oni biti zadovoljni - istakao je Vučić.

Dodaje da sve više investicija dolazi iz Azije, Kine, Koreje, Japana.

Ističe da je ponosan na stranku čiji je član, ali kaže da je narodni pokret mnogo više od toga, "narodni pokret koji želi da sačuva pristojnu i normalnu Srbiju".

- Oni (opozicija) samo gledaju kako uvrediti moju majku "suprug nije vaš suprug, sin nije vaš sin, već od ne znam koga", onda su shvatili kad sam odveo sina na utakmicu, pa su rekli "ključ je u pobedi nad Vučićem upravo u Vukanu" - rekao je Vučić.

Brutalne uvrede, neistine i ništa više od toga, to je sve što iz opozicije imaju da ponude, ističe on.

- Kaže "živimo u zemlji nasilja i u zverinjaku" neko ko je osuđen zbog nasilja. Oni to objave u njihovim medijima. To govori o tome koliko se razlikujemo. Oni znaju da narod neće da glasa za njih i da će da izgube izbore. Oni to tačno znaju. Kažu "pa neko se odjavio sa moje adrese". Nije se odjavio. Sve što pričaju je laž. Neko će od njih da izvuče ono što mu je korisno, da oni mogu da katanče naše fabrike i budu bogatiji - rekao je Vučić.

Kazao je i da napadi na porodicu imaju dvostruku svrhu. Prva je ta da njegga i porodicu "izbace iz koloseka", a druga dehumanizacija.

Kaže da sutra ide u Pirot, pa iz Niša leti za Pariz. Najavio je sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i podsetio građane na brutalnu kampanju od pre 20 dana da će biti Srbiji uvedene sankcije.

- Hoće li da se izvine što su lagali? Nema ni sankcija ni mera. Neće se izviniti. Nastaviće sa lažima - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (52)

Loading
Mile

08.11.2023 18:17

Bravo predsednice vi ste nas ponos

Mitarpavlovic

08.11.2023 18:17

Jedini istinu čućemo od Vučića.

Ana

08.11.2023 18:17

Vučić uvek iskreno govori o važnim temama u nasoj zemlji!

Marija

08.11.2023 18:17

Svi građani zaslužuju da znaju šta se dešava u zemlji.