SRBIJA POČASNI GOST KINESKOG MEĐUNARODNOG SAJMA! Brnabić poručila: Ovo je potvrda čeličnog prijateljstva Srbije i Kine! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.11.2023

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka je pozvala kineske kompanije i preduzeća da iskoriste prednosti nedavno potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

SRBIJA POČASNI GOST KINESKOG MEĐUNARODNOG SAJMA! Brnabić poručila: Ovo je potvrda čeličnog prijateljstva Srbije i Kine! (FOTO)

Foto: Peđa Vučković/Vlada Srbije

Šesti Kineski međunarodni sajam uvoza u Šangaju otvoren je danas. Sajam je otvorio kineski premijer Li Ćiang, a kao počasni gost ovogodišnjeg sajma našla se Srbija. Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je tokom svog govora da je za nju velika čast što u ime Srbije može da pozdravi sve prisutne.

- Naša zemlja, kao tradicionalni učesnik Sajma je i ovaj put potvrdila želju za jačanjem veza i čeličnog prijateljstva sa Narodnom Reoublikom Kinom. Činjenica da se Srbija našla među nekolicinom zemalja počansih gostiju na ovoj velikoj manifestaciji opisuje dostugnuti kvalitet odnosa naših dveju država i daje nagoveštaj strateškog jačanja naše ekonomske saradnje u budućnosti - istakla je premijerka.

 

 

Ona je pozvala kineske kompanije i preduzeća da iskoriste prednosti nedavno potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

- Pozivam i kineske turiste da otkriju lepote Srbije, njene veličanstvene pejzaže, bogatu istoriju i kulturu. Uhrabrujem vas da ulažete, istražujete i uživate u svemu što Srbija ima da ponudi, a posebno bih želela sve da vas pozovem da posetite Beograd i učestvujete na specijalizovanoj svetskoj izložbi "Expo Belegrade 2027", događaja na kojem će gostima u našem glavnom gradu biti predstavljen spoj tradicionalne i moderne Srbije - kazala je premijerka. 

Govoreći o značaju prijateljstva između Srbije i Kine, Brnabićeva je istakla da se u istoriji čovečanstva retko dogadjalo da su drazve koje su velike stupale u odnose sa manjim zemljama, s svoj govor je završila rečenicom: "Hvala vam na gostoprimstvu i vidimo se u Srbiji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading