SRBIJA JAČA VOJSKU! Evo koji PVO je Kina ponudila Vojsci Srbije?! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.10.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nedavno završenom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" u Beogradu, kineski proizvođači su se istakli kao pravi vladari vazdušnog prostora.

SRBIJA JAČA VOJSKU! Evo koji PVO je Kina ponudila Vojsci Srbije?! (VIDEO)

Foto: youtube/siljaplutom

Spremni da zaštite Srbiju od svake pretnje, ponudili su nam najsavremenije sisteme protivvazduhoplovne odbrane.

U želji da osiguraju našu sigurnost, kineski stručnjaci su nam predstavili nekoliko tipova borbenih sistema. Prvi na listi su lakii prenosni raketni sistemi, poznati kao MANPADS, koji su se pokazali kao izuzetno efikasni. Tri varijante ovih sistema - QW-2, QW-12 i SS-19, odnosno QW-19, stoje na raspolaganju Vojski Srbije.

Kineski giganti su nam ponudili i PVO kratkog dometa sistem FK-2000, koji smo već imali prilike da vidimo na prethodnom sajmu "Partner 2021". Ovaj sistem je već osvojio srca srpskih vojnika svojom izvanrednom funkcionalnošću.


Ali ono što je najimpresivnije jeste raketni sistem PVO dugog dometa, poznat kao HQ-9. Ova moćna mašina, u svojoj izvoznoj varijanti FD-2000, osvojila je sve prisutne na sajmu svojom neverovatnom snagom i preciznošću. Bez sumnje, ovaj sistem je prava alfa i omega kada je u pitanju zaštita vazdušnog prostora.

Ali Kina se ne zaustavlja samo na raketnim sistemima. Na sajmu "Partner 2023", kineski proizvođači su predstavili i revolucionarni borbeni laser po imenu LW-30. Ovaj sistem koristi najnoviju tehnologiju i predstavlja pravu noćnu moru za potencijalne neprijatelje. Nova verzija ovog lasera, prvi put prikazana na sajmu AirShow China 2022, obećava da će izazvati pravu revoluciju u vojnoj industriji.

Kada je u pitanju zaštita vazdušnog prostora, kineski proizvođači su nedvosmisleni lideri. Njihovi sistemi su testirani i dokazano su efikasni. Srbija, kao zemlja koja teži bezbednosti, ne sme propustiti ovu priliku da stekne najsavremenije tehnologije i osigura svoju budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading