RAJAKOVIĆ URLAO NA SUDIJE ZBOG EMBIDA, PA DOBIO TEHNIČKU! Toronto OŠTEĆEN! NBA liga PRIZNALA grešku! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.10.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To nije pomoglo Torontu koji je doživeo i drugi poraz u novoj sezoni.

RAJAKOVIĆ URLAO NA SUDIJE ZBOG EMBIDA, PA DOBIO TEHNIČKU! Toronto OŠTEĆEN! NBA liga PRIZNALA grešku! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Filadelfija je pobedila Reptorse rezultatom 114:107 i nanela ekipi Darka Rajakovića drugi poraz u nizu nakon što su prethodno oružje položili pred Čikagom nakon produžetka 104:103 . U timu Seventisiksersa na parketu nije bilo srpskog reprezentativca Filipa Petruševa.

Nakon uvodnog trijumfa protiv Minesote 97:94, dve utakmice koje tim iz Kanade gubi u neizvesnim završnicama, ali i zbog "pristrasnog" suđenja.

Detalj koji je obeležio ovaj meč sa Siksersima je prva tehnička greška srpskog stručnjaka, otkako je samostalno preuzeo neku ekipu u najjačoj ligi na svetu.

Naime, kada je na semaforu stajalo 77:64, Rajaković se nije složio oko odluke sudija za faul, zbog čega je zaradio prvu tehničku grešku u NBA.

Srpski stručnjak je tada pobesneo na sudije, ali nije bilo prostora za diskusiju, pošto su odmah reagovale i kaznile ga.

Ako mu je za utehu, Embid je promašio oba penala. 

Rajaković ima razloga da bude nezadovoljan kakvo suđenje ima njegov tim ove sezone, a propusta nije bilo samo na ovoj utakmici.

Naime, NBA je objavila izveštaj o sudijskim odlukama u poslednja dva minuta koje su direktno uticale na ishod prethodnog meča Toronta s Čikagom i dinamiku igre na terenu.

Foto: www.profimedia.rs

 

Nedosuđen je faul nad igračem Čikaga Demarom Derozanom tokom njegovog šuta, a suđen je faul na drugoj strani i pružena mu je prilika da izjednači rezultat iz slobodnih bacanja.

Faul Paskala Sijakama u napadu u poslednjim sekundama ocenjen je kao nepravilan, jer nije pomerio beka "bikova" Aleksa Karusa.

Darko je i pored dva poraza u tri meča sjajno krenuo sezonu, tim mu veruje, a porazi su bili minimaln.i Nema sumnje da će Toronto biti konkurentan. Rajaković će steći i veći "kredibilitet" kod sudija, tako da se ovakve situacije neće ponavljati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading