SKANDALOZNA EMISIJA NA N1! Čitali optužnicu i presudili Vučiću u haškom maniru! SRAMOTNO

Autor:

Vesti

02.11.2023

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sat i pedeset minuta mučenja, beskrajne ponavljanje fraza i patetični komentari - to je bila specijalna emisija o Aleksandru Vučiću na N1!

SKANDALOZNA EMISIJA NA N1! Čitali optužnicu i presudili Vučiću u haškom maniru! SRAMOTNO

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

 Ova dugo najavljivana emisija je izazvala pravu buru među gledaocima koji su ostali zgroženi neobjektivnošću i tendencioznošću autorki Jovane Polić i Sanje Lončar.

Gosti emisije su bili navodni eksperti za unutrašnju politiku Srbije, među kojima su se istakli Senad Pećanin iz BiH i Željko Ivanović iz Crne Gore. Ali, šta su oni imali da kažu o politici Srbije? Zašto su stranci izabrani da pričaju o srpskoj politici? Da li je to zbog njihove reputacije kao manipulativnih i ostrašćenih novinara ili je finansijer projekta tako zahtevao? Ovaj misterij ostaje nerazjašnjen!

Ali najveći šok je usledio kada se u emisiji pojavio Boris Tadić, politički protivnik Aleksandra Vučića. Tadić je iskoristio priliku da otvoreno ogovara Vučića i izazove transfer blama! Zar je moguće da je neko ko je poražen više puta od Vučića na izborima tako nisko pao?

Ali to nije sve! Autorki su se potrudile da gledaocima objasne kako su izgledale devedesete godine u Srbiji za vreme Miloševića. Kako su to uspele? Tako što su pozvale francuskog i britanskog novinara da objasne srpskoj publici situaciju. Zbog čega misle da su stranci kompetentniji od domaćih novinara da pričaju o istoriji Srbije, ostaje nejasno.

Emisija N1 je bila daleko od novinarstva. Ona je služila samo za izvršavanje pritiska na Srbiju i njenu politiku. Pritisak možda nije uspeo, ali je ostavio gorak ukus u ustima građana Srbije. Osećanje stida zbog procesa u Hagu, gde se čita optužnica i izriče presuda istovremeno, je nešto što će gledaoci dugo pamtiti.

Ova emisija je samo još jedan dokaz da N1 ima svoje finansijere iz određenih političkih krugova u svetu. Nažalost, ovo nije prvi put da Šolakov medij baca senku na novinarstvo. Ali, da li će neko kazniti uredništvo zbog ovih gluposti, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (62)

Loading
Ena

02.11.2023 23:24

Nastavlja se skandalozno i besprizorno ponašanje tajkunskih medija. Ovakvim napadima na Predsednika Srbije dotakli su dno.

Vojkan

03.11.2023 10:18

@Ena - Ja da imam logističku podršku pokrenuo bih peticiju za zatvaranje N1 ,nova s i lista Danas.A zašto niko da pokrene takvu akciju preko društvenih mreža ????

Tanja

02.11.2023 23:58

Užas kakvi monstrumi od opozicije. Na takav način da vređaju Predsednika Vučića je jasna slika koliko su nemoralni I jadni.

Branimir

03.11.2023 07:38

Emisija na N1 je očigledno propustila da pruži objektivno izveštavanje, što odražava nedostatak akademskih standarda novinarstva. Kvalitetno novinarstvo bi trebalo da bude neutralno i zasnovano na činjenicama.