VUČIĆ PRVI PUT OTKRIO: Porodica i ja učinili smo sve što smo mogli za obnovu Hilandara

Autor:

Vesti

29.10.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ekskluzivnom intervjuu za TV Prva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je da su on i njegova porodica Hilandaru pomagali koliko su mogli.

VUČIĆ PRVI PUT OTKRIO: Porodica i ja učinili smo sve što smo mogli za obnovu Hilandara

Foto: shutterstock, ST/Dragan Kadić

Ova izjava dolazi nakon što je proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević javno podržao Vučića i otkrio da je predsednik i njegova porodica uložili ogromna sredstva u obnovu ovog svetog mesta.

"Srbija je pomogla mnogo, a moja lična uloga je utoliko što sam razgovarao i uticao na to da Srbija pomogne, a i sam sam i moja porodica u mnogo navrata pomagali manastiru Hilandar koliko smo mogli", izjavio je Vučić

Predsednik je dalje otkrio da je Hilandar mesto velikog značaja za srpski narod, ali i da je politički osetljivo pitanje.

"Monasi su divni ljudi, sve sam ih upoznao. Oni imaju različite političke stavove, ali na Hilandaru ni danas nije lako da govorite protiv kralja Aleksandra Obrenovića. To je i Vulin video, on je veliki simpatizer Apisa, za razliku od mene, koji prezirem Crnu ruku", izjavio je Vučić.


On je takođe naveo da je Aleksandar Obrenović bio ključna figura u spasavanju Hilandara, ističući da je kralj donirao blago i platio bugarskom manastiru Zograf otkup.

"Zato je danas Hilandar u srpskim rukama. On je za njih uvek prvi, i moguće je da smo mi drugi u moderno vreme", zaključio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (50)

Loading
Predrag

29.10.2023 14:07

Sve su naše svetinje obnovljene i neke nove su izgrađene, svaka čast predsedniku.

Zvezdana

29.10.2023 14:23

Izuzetno je pohvalno videti političke lidera koji se aktivno uključuju u obnovu svetih mesta. Hilandar je dragocen deo naše kulturne i verske baštine, i svaka pomoć je dragocena.

Aleks

29.10.2023 15:04

Nasa svetinja. Za svako postovanje.

Bla Bla

29.10.2023 15:17

Osećaš krivicu pa se učipio za obnovu ahahaaaaa....brdo!