SVI RADIMO OVO, A GORE JE I OD NAJGORE BOLESTI: Svaki dan nesvesno privlačimo NESREĆU i stvaramo HAOS u našim životima!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.10.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislimo da ova stavka nije toliko važna, a presudna je.

SVI RADIMO OVO, A GORE JE I OD NAJGORE BOLESTI: Svaki dan nesvesno privlačimo NESREĆU i stvaramo HAOS u našim životima!

Foto: shutterstock

Očevidna je istina izreke Oca Tadeja - "Kakve su ti misli, takav ti je život." Misli imaju moć da oblikuju stvarnost, a to smo svi iskusili.

Poznata filozofkinja i pisac Helena Rerih je govorila: "Misao je organska tvorevina, može se pratiti. Čak i jednostavni instrumenti mogu otkriti pojavu misli. Misao čak utiče na temperaturu tela i težinu čoveka. Ovu razliku možete primetiti izvođenjem jednostavnog eksperimenta, koristeći osetljive skale i precizno merenje različitih misli."

Helena Rerih tvrdila je da misli ne utiču samo na život pojedinca, već i na sudbinu celih naroda. Zbog toga je svaki pojedinac odgovoran za svoje misli i, prema njenim rečima, za svoje reči. Isticala je da čovek treba da vodi računa ne samo o izgovorenim rečima ili delima, već pre svega o svojim mislima.

Naglašavala je da, dok čovek izgovori jednu reč, u njegovoj glavi se rađa deset malih misli. Iako se možda čine nevažnim, ne treba ih potcenjivati, jer imaju moć da oblikuju našu stvarnost.

Po njenim rečima, male misli su poput kamenčića koji čini trotoar. Svaka od tih malih misli doprinosi izgradnji našeg obrasca razmišljanja. Naše misli ne samo da oblikuju naše postupke, već i svet oko nas. Male misli privlače slične vibracije i materijalizuju se u našem okruženju.

- Zle misli su kao bacili, zaraznije i opasnije od svih bolesti - istakla je Helena Rerih. Da biste se zaštitili od ovih destruktivnih misli, morate pažljivo čuvati i održavati čistoću svog uma.

Republika

Foto: shutterstock

Lošim mislima privlačimo loš život

 

Istovremeno, Rerih nas je podsetila da svakog trenutka stvaramo ili uništavamo, jer svet je prepun kontradiktornih misli. I mnoge bolesti i tragedije proizlaze iz negativnih misli. Stoga je od suštinskog značaja da prepoznamo svoju odgovornost za kvalitet našeg razmišljanja.

U svojim spisima, Helena Rerih nudi smernice o tome kako da očistimo i "lečimo" svoje razmišljanje. To zahteva svesno organizovanje naših misli, zaustavljanje neželjenih misli koje se pojavljuju i očuvanje pozitivne orijentacije.

Ako imate velike ciljeve, fokusirajte svoje misli na njih. Svaka misao može pomoći da se što brže krećete prema ostvarivanju tih ciljeva. Ipak, treba biti svestan da i najmanja misao može poljuljati našu odlučnost i razbijati naše najplemenitije namere.

Čovek ne može graditi nešto lepo dok mu um preplavljuju nasumične misli. Zato je ključno naučiti kako da očistite svoje misli, da budu tihe i da ih usmeravate prema onome što zaista želite. Rerih nas uči da se oslobodimo nervoze, samosažaljenja i sumnje i da negujemo dobre, široke misli, jer svaka od njih inicira pozitivno delovanje.

- Ako sejete dobro, dobro će vam se vratiti; ako sejete otrov, to će rasti - rekla je, izbor je naš, i u našim mislima leži moć da oblikujemo stvarnost koju želimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading