"ZAHVALNOST ČOVEKU KOJI JE NEUMORNIM RADIM IZVRŠIO ZNAČAJAN UTICAJ NA ODNOS SRBIJE SA AMERIKOM"! Oglasio se Vučić posle odlikovanja Ričarda Grenela! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.10.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas imam čast da u ime građana Srbije iskažem zahvalnost čoveku koji je neumornim radom za kratko vreme izvršio značajan uticaj na odnose između Srbije i SAD i suštinski obogatio veze između naših naroda, istakao je Vučić.

"ZAHVALNOST ČOVEKU KOJI JE NEUMORNIM RADIM IZVRŠIO ZNAČAJAN UTICAJ NA ODNOS SRBIJE SA AMERIKOM"! Oglasio se Vučić posle odlikovanja Ričarda Grenela! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Ričardu Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i tim povodom se oglasio na Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

 

 

 

- Danas imam čast da u ime građana Srbije iskažem zahvalnost čoveku koji je neumornim radom za kratko vreme izvršio značajan uticaj na odnose između Srbije i SAD i suštinski obogatio veze između naših naroda. Sa ponosom smo se okupili kako bismo uručili odlikovanje Ričardu Grenelu, bivšem specijalnom izaslaniku predsednika SAD i istinskom prijatelju, kako naše zemlje, tako i celog regiona - napisao je Vučić i nastavio.

- Izuzetno angažovanje ambasadora Grenela na Balkanu bilo je i ostalo svedočanstvo njegovog dubokog verovanja u budućnost regiona, a time i budućnost Srbije i stvaranja drugačije budućnosti za narode Balkana. Danas, odajući mu priznanje, ponovo potvrđujemo našu nepokolebljivu posvećenost jačanju prijateljstva i saradnje između Srbije i SAD.

- Ambasadore Grenel, hvala Vam na izuzetnim naporima koje ste ulagali i koje ulažete u izgradnju mira i normalizacije odnosa u našem regionu - napisao je Vučić.

Ričard Grenel je bio američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine u vreme administracije Donalda Trampa.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Zare

25.10.2023 17:28

Eto sreće da ima više ovakvih ljudi,gde bi nam bio kraj.

Raša

25.10.2023 17:29

Grenell je zbližio Srbiju i SAD i direktno uticao na mir i stabilnost u regionu.

Teona

25.10.2023 17:30

Vučić zna to da ceni jer i on naporno radi da uspostavi dobre odnose

Sasa

25.10.2023 17:30

Ricard Grenel je veliki prijatelj Srbije! Mnogo je toga uradio za bolju saradnju izmedju Srbije i Amerike