DRAGANE, NEMAŠ PRAVO DA VREĐAŠ: Reditelj Momčilović nastavio sa iznošenjem Bjelinog PRLJAVOG VEŠA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.10.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilović tvrdi i da poseduje SMS poruke u kojima glumac nudi svašta u zamenu za glas za njegov film!

DRAGANE, NEMAŠ PRAVO DA VREĐAŠ: Reditelj Momčilović nastavio sa iznošenjem Bjelinog PRLJAVOG VEŠA! (VIDEO)

Foto: instagram.com/tanja_savic_private

Poznati reditelj Miroslav Momčilović oglasio se na društvenim mrežama otkrivši sve malverzacije i pritiske koje su članovi žirija za izbor za spskog Oskara trpeli od strane Dragana Bjelogrlića.

Ovoga puta usledio je nastavak upućen glumcu Draganu Bjelogrliću.

- Izvini, Dragane, hteo sam da nastavim dalje, ali postoje insinuacije ljudi da sam član, ili simpatizer SNS, što nije tačno...čak sam bio i u šetnjama, ali sam prestao kad je bila rasprava o bini, kao i zbog tragedije koja se desila u Banjskoj. Ali, sve i da jesam član SNS-a, to ti ne daje za pravo, Dragane, da vređaš - poručio je Momčilović.

Podsetimo, Republika je i ranije pisala o pritiscima koje su članovi komisije trpeli tokom izbora.

Poštovani Dragane, juče si na jedan vrlo brutalan način napao komisiju Filmskog centra, iskoristio si medijsku pažnju koju imaš zbog premijere svog novog filma i pomenuo da mi, članovi komisije ne možemo da se pogledamo u ogledalo. Pa zašto ne možemo da se pogledamo u ogledalo?! Zato što se nismo zaljubil u tvoj film, ili neki drugi?! Svejedno, 30 dana si ćutao i juče kada su reflektori bili upereni u tebe si se osokolio da nas izvređaš... Ne znam zašto me nisi nazvao, ti nikada nisi imao problem da me nazoveš. Pogotovo nisi imao problem da me pozoveš kada sam u nekoj komisiji, i sada si me zvao... I danas da si me pozvao, mogao bih sve ovo da ti kažem. Kaži mi, kako ti stojiš sa ogledalom - upitao se Momčilović na Instagramu.

Osim poziva, kako saznajemo, Momčilović tvrdi da ima SMS poruke u kojima glumac nudi svašta u zamenu za glas za njegov film.

Filmovi koji su bili u konkurenciji su "Indigo kristal", "Izgubljena zemlja", "Što se bore misli moje", "Heroji Halijarda", "Jeste li videli ovu ženu", "Čuvari formule", "Oluja" i "Usta puna zemlje" Puriše Đorđevića, koji je uvršten naknadno.

Nakon što je komisija odgledala sve filmove, odluka o srpskom kandidatu za Oskara izostala je u prvobitnom terminu kada je najavljeno. To se dogodilo upravo zbog strašnih pritisaka koje određeni filmski autori i članovi njihovih porodica vrše na komisiju da izglasa njihov film.

Kako je naš izvor istakao, u tim postupcima najdalje je otišao Dragan Bjelogrlić, čiji je film "Čuvari formule" jedan od kandidata.

On danima lično zove i vrši pritisak na članove komisije da izaberu njegov film. U remećenju profesionalnog kodeksa on ide toliko daleko da za one članove komisije koje ne poznaje lično primenjuje drugu strategiju. Zove prijatelje i članove uže i dalje familije tih članova komisije, vrši pritisak, ubeđuje, obećava poslove, a kako je procurilo, nekima i perfidno preti - ističe naš izvor.

Takođe, nezvanično smo saznali i da je iz redova komisije potekla inicijativa da se Bjelogrlićev film "Čuvari formule" diskvalifikuje iz procedure izbora zbog drastičnog remećenja rada komisije od autora.

Ovo je doslovno strašno i neizdrživo. Nekoliko autora i producenata se ponaša korektno i profesionalno i ne vrši nikakav pritisak. A njih nekoliko, u čemu prednjači Dragan Bjelogrlić, smatra da baš oni obavezno moraju biti srpski kandidati. Da smo znali koju torturu ćemo doživeti, ne bi nam palo na pamet da prihvatimo članstvo u komisiji - kažu članovi komisije, koji su nas molili da ostanu anonimni jer se, naglašavaju, bukvalno plaše Bjelogrlića.

Takođe, podsećamo i da će u trci za Oskara Srbiju predstavljati ostvarenje "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading