MILIĆEVIĆ: Vučić postigao istorijske sporazume za prosperitet Srbije

Autor:

Vesti

18.10.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocenjujući da je i dosadašnja saradnja Srbije i Kine bila na visokom nivou, ministar je istakao da su dogovori postignuti na skupu i Pekingu sve to podigli na viši nivo.

MILIĆEVIĆ: Vučić postigao istorijske  sporazume za prosperitet Srbije

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Ministar bez portfelja zadužen sa odnose sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas da su sporazumi koje je naša državna delegacija predvođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem potpisala na skupu „Pojas i put“ u Kini od istorijskog značaja za Srbiju i njene građane. 

- Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, u vreme kada mnoge zemlje skoro pa zatvaraju tržište za naše poljoprivredne proizvode, značiće i te kako za naše malinare, vinogradare, pčelare... kao i za sve druge poljoprivredne proizvođače. Postigli smo ogroman potencijal da bez carinskih opterećenja naši proizvodi budu prisutni na tržištu od preko milijardu i četiri stotine miliona potrošača. Sve to naravno znači i nova radna mesta u Srbiji, a time i povećanje bruto društvenog proizvoda naše zemlje, što je u direktnoj korelaciji sa povećanjem standarda građana Srbije kroz povećanje plata i penzija - istakao je ministar Milićević.

Foto: Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Đorđe Milićević

Ocenjujući da je i dosadašnja saradnja Srbije i Kine bila na visokom nivou, ministar je istakao da su dogovori postignuti na skupu i Pekingu sve to podigli na viši nivo. 

- Kineske kompanije samo u Smederevu i Boru zapošljavaju preko 13.000 radnika i dva su najveća izvoznika iz Srbije. Dosadašnja saradnja sa Kinom u oblasti infostrukture nam je donela stotine kilometara autoputeva i brzih pruga. Sporazum iz Pekinga u ovoj oblasti dovešće Srbiju ne samo na Zapadnom Balkanu, već i u centralnoj Evropi na mesto zemlje sa najrazvijenijom mrežom autoputeva i brzih pruga - ocenio je Milićević.

- Uveren sam da građani Srbije prepoznaju da su principijalna i politika poštovanja međunarodnog prava koju vodi predsednik Vučić jedino što čuva samostalnu i jaku Srbiju i stvara uslove za ovakve istorijske sporazume za dobrobit svih naših građana - zaključio je ministar Đorđe Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading