TERA INAT, TVRDI PAZAR! Kurti u Tirani pomenuo dijalog sa Beogradom pa postavio ultimatum

Autor:

Vesti

16.10.2023

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti se sastao sa sa šefom Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaelom Rotom

TERA INAT, TVRDI PAZAR! Kurti u Tirani pomenuo dijalog sa Beogradom pa postavio ultimatum

Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se danas u Tirani, u okviru Samita Balkanski proces, sa šefom Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaelom Rotom, i tom prilikom istakao da dijalog sa Srbijom ne može da se nastavi kao da se ništa nije desilo u Banjskoj.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijera, Kurti je sa Rotom razgovarao o trenutnoj situaciji na Kosovu i procesu dijaloga.

Povodom procesa dijaloga kojim posreduje Evropska Unija, Kurti je izjavio da on ne može da se nastavi kao da se ništa nije desilo. Sledeće poglavlje dijaloga za normalizaciju mora da uzme u obzir agresivno delovanje Srbije kroz teroristički napad 24. septembra - navodi se u saopštenju.

"Pristup procesu mora biti uravnotežen"

Kurti je dodao da pristup procesu mora biti uravnotežen, da se poštuje i u potpunosti implementira Osnovni Sporazum i njegov aneks.

Srbija da odustane od javnog i faktičkog odbacivanja delova Osnovnog Sporazuma koji se odnose na de fakto priznanje Kosova i našeg teritorijalnog integriteta - ističe se u saopštenju.

Kurti je sa Rotom razgovarao i o procesu članstva Kosova u međunarodnim organizacijama i bilateralnim odnosima između Kosova i Nemačke, i zahvalio na kontinuiranoj podršci te zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (8)

Loading
Teona

16.10.2023 16:55

Ma ko je bre on da postavlja ultimatum neka izadje na izbore smrad ako sme

Mitarpavlovic

16.10.2023 17:12

Kurti se ponaša kao da je KiM njegovo, mora da shvati da nikada neće biti .

Predrag

16.10.2023 17:34

Bog će da ti sudi teroristo jedan pokvareni!

Sima

16.10.2023 19:03

Kurti samo porovocira očekujući reagovanja Srba ne bi li onda međunarodna zajednica okrivila Beograd i Srbe za eventualni sukob.