URSULA FON DER LAJEN UPUTILA JASNU PORUKU BEOGRADU I PRIŠTINI UOČI BERLINSKOG PROCESA: Povratak dijalogu jedini put ka budućnosti

Autor:

Vesti

16.10.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozvala jedve strane da se vrate dijalogu, navodeći da je to jedini put ka budućnosti.

URSULA FON DER LAJEN UPUTILA JASNU PORUKU BEOGRADU I PRIŠTINI UOČI BERLINSKOG PROCESA: Povratak dijalogu jedini put ka budućnosti

Foto: Tanjug/AP

Šefica EK Ursula fon der Lajen ozbiljno zabrinuta

Ursula fon der Lajen je, na konferenciji sa premijerom Albanije Edijem Ramom, uoči Samita Berlinskog procesa koji će sutra biti održan u Tirani, istakla da Beograd i Priština moraju da se vrate za sto kako bi došlo do normalizacije odnosa.

- Ohridski sporazum, koji je postignut u februaru i martu, je osnova, temelj za pomirenje u dijalogu Kosova i Srbije koji vodi EU. Veoma je važno da se Kosovo i Srbija vrate za sto kako bi normalizovali svoje odnose. Pravo mesto za pomirenje je dijalog, jer je to pravi put za budućnost u kojoj će Kosovo i Srbija biti deo Evropske unije - poručila je Fon der Lajen.

U Tirani se danas održava samit Berlinskog procesa, koji će okupiti lidere Zapadnog Balkana i Evropske unije. To je prvi ovakav sastanak koji se održava van granica Evropske unije.

Srbiju će predstavljati predsednica Vlade Ana Brnabić, a očekuje se i dolazak premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading