REPUBLIKA SAZNAJE! Kurtijeva policija ponovo hapsi za nepostojeće "zločine": Sa Merdara odveli policajca u penziji koji je krenuo na sahranu

Autor:

Vesti

15.10.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je srčani bolesnik i dijabetičar, što njegove najbliže dodatno brine, jer je na KiM krenuo na dva dana zbog čega je poneo terapiju samo za taj period.

REPUBLIKA SAZNAJE! Kurtijeva policija ponovo hapsi za nepostojeće "zločine": Sa Merdara odveli policajca u penziji koji je krenuo na sahranu

Foto: Shuttestock, RTV Gračanica

Teror Kurtijeve policije ne prestaje! Na administrativnom prelazu Merdare noćas je uhapšen Lutvija Š., policajac u penziji, koji je krenuo na sahranu svoje rođake u rodni Dragaš.

Kako Republika saznaje, uhapšen je zbog navodnih ratnih zločina iz perioda 1998/99. godine iako nije postojala nikakva poternica niti je o tome ikad bilo reči do sada. 

- Krenuo je na sahranu kod naše rođake. Na prelazu je uredno predao ličnu kartu radi kontrole i tada su policajci došli i "odvojili ga", nakon čega je odveden u pritvor - rekao je za portal Republika.rs njegov rođak.

Prema informacijama kojima trenutno raspolažu, on je odveden u pritvor koji je sada već istekao, pa pretpostavljaju da je određena nova mera zadržavanja od 30 dana.

Angažovali su i advokata, nakon čega će znati više detalja.

Lutvija je srčani bolesnik i dijabetičar, što njegove najbliže dodatno brine, jer je na KiM krenuo na dva dana zbog čega je poneo terapiju samo za taj period.

- Osim što ima srčanih problema, on je i na insulinu i terapiju mora da primi četiri puta dnevno. Znamo da su tražili insulin, ali ga dole nije bilo. Šta se sada dešava ne znamo - rekao nam je zabrinuti rođak.

Lutvija je svoj radni vek proveo u Prizrenu, odakle se nakon rata porodica preselila u centralnu Srbiju. On je službu nastavio u Beogradu, a ponosno su policijske značke nosili i otac, brat, bratanac.

Za kraj, rođak nam je ponovio da ni o kakvim ratnim zločinima nije bilo reči svih ovih godina, što sugeriše da bi hapšenje moglo biti deo Kurtijeve hajke i terora koje vodi na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (42)

Loading
Vukotic Igor

15.10.2023 12:27

Pravda za veliku braću GORANCE

Ana

15.10.2023 12:31

Kurti krsi ljudska prava naseg naroda na KiM.

Ana

15.10.2023 12:32

Kurtijev teror nad neduznim narodom ne prestaje.

Srđa

15.10.2023 12:36

Priština ne želi smirivanje tenzija. Hapsi nedužne ljude.